Patrik Maček/Pixsell
Patrik Maček/Pixsell

Učitelji prosvjedom na Markovom trgu traže jednakost, a ne prednost

Promjena Zakona o odgoju i obrazovanju dovela je do pripremanja prosvjeda danas na Markovu trgu. “Tijekom prosvjeda saborskim zastupnicima (kojima se ovakav prijedlog potiho pokušao podmetnuti) uručit ćemo dokument u kojima objašnjavamo naše zahtjeve i prijedloge za rješavanje situacije”, pojasnili su učitelji, javlja N1.

“Referiramo se na 105. sjednicu Vlade RH održanu 5.7.2018.g. na kojoj je ministrica Divjak člankom 29 predložila i uvrstila izmjene u postojeći Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (čl. 105, stavak 6) prema kojem kadar učiteljskih fakulteta s pojačanim nastavnim predmetima i modulima, prilikom javljanja na natječaj za posao u predmetnoj nastavi osnovne škole rangiraju se kao treći na listi za zapošljavanje iza nastavničkih, ali i nenastavničkih smjerova drugih fakulteta sa stečenim pedagoškim kompetencijama.

Kadar koji se školovao i diplomirao na stručnim studijima učiteljskih fakulteta, prema zakonima koji su tada bili na snazi, imao je pravo raditi na poslovima predmetnih učitelja u osnovnoj školi. To pravo kontinuirano se pokušava oduzeti, kažu prosvjednici.

Pogledajte!

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Igor Kralj/PIXSELL

Projekcija na fontanama povodom Svjetskog dana šećerne bolesti

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu osvijetljene su …

vrijeme133

Pretežno sunčano

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice uz promjenljivu naoblaku. Ujutro tek ponegdje magla i sumaglica uz …