caritas_vidovec (17)

U tradicionalnoj jesenskoj akciji Caritasa Varaždinske biskupije u Vidovcu prikupljeno 30 tona hrane

Čak 30 tona povrća prikupljeno je u ponedjeljak 22. listopada u zajedničkoj akciji Caritasa Varaždinske biskupije i župnog Caritasa u Vidovcu. Riječ je o tradicionalnoj jesenskoj akciji u sklopu koje su volonteri župnog Caritasa uz pomoć ostalih mještana Vidovca i okolnih sela prikupljali hranu za potrebite.

Na prikolicama traktora našlo se svega, od krumpira, kupusa i mrkve, do luka, salate i drugih jesenskih plodova. Kako poručuju iz Caritasa Varaždinske biskupije, dio prikupljene hrane ići će za potrebe samog Biskupijskog Caritasa, a većina će ići za potrebe Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i Caritasa Sisačke biskupije, zatim u Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu te u samostan karmelićanki u Mariji Bistrici.

Do sada su u ovogodišnjoj jesenskoj akciji u prikupljanju pomoći u hrani sudjelovali župni Caritasi u Svetom Martinu na Muri, Ludbregu i Svetoj Mariji, a ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije mr. Ante Šola kazao je kako će se u narednim danima i tjednima namirnice za potrebite organizirano prikupljati u Kalinovcu, Budrovcu, Pitomači, Maruševcu, Jalžabetu, Vinici, Svetom Đurđu, Goli, Murskom Središću, Belici i Petrijancu.

Cilj je motivirati ljude da se uključe u prikupljanje pomoći. Potvrđuje to i gospođa Snježana Ptiček, voditeljica Župnog Caritasa u Vidovcu, koja je na ovaj način u pomaganju drugima aktivna već 20 godina. Uz svoj stalni i zahtjevni posao u varaždinskoj bolnici, uvijek stigne naći vremena za staviti se na raspolaganje drugima.

-Pomaganje drugima me veseli i duhovno ispunjuje. Uz to, daje mi snage za daljnji rad. Ponekad zna biti teško, ali okružena sam vrijednim suradnicima, a imamo i odličnu suradnju sa župnikom. Naravno, najvažniji su župljani koji odvajaju od sebe kako bi pomogli drugima. Uz poljoprivredne proizvode, zahvalni smo i na novčanim donacijama. Blagoslov je imati takve župne suradnike i vrijedne mještane te sam stvarno zahvalna Bogu na tome – istaknula je voditeljica Župnog Caritasa u Vidovcu Snježana Ptiček.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

hitna

VIDEO Zaposlenici bjelovarske Hitne pomoći podnose tužbu zbog nepoštivanja prava iz kolektivnog ugovora

Od 98 zaposlenika bjelovarske Hitne pomoći, 50 ih je odlučilo da više ne može i …

Foto: Željko Car

Đurđevački fotografi izložili svoje fotografije u Francuskoj

Na Međunarodnoj izložbi fotografije u francuskom Bordeauxu svoje radove izlažu Mato Zeman, Ivan Hećimović, Željko …