podravski motivi

Tradicionalna manifestacija 24. “Podravski motivi” u znaku koprive

Najveći sajam naivne umjetnosti na otvorenom – 24. „Podravski motivi“ tradicionalno će se održati u gradskom parku i na Zrinskom trgu u Koprivnici od 29. lipnja – 01. srpnja 2018 godine. Kulturno-turistička manifestacija izvornih vrijednosti naivnog slikarstva, starih zanata, folklorne baštine, rukotvorina, glazbe podravske ravnice te podravske gastronomije bit će svečano otvorena 29. lipnja na svečanom otvorenju u 20 sati kada će ključeve grada preuzeti naivni slikari.

Kroz tri dana održavanja, posjetitelje očekuje bogat program s preko 40 naivnih umjetnika, tridesetak starih obrta te raznih izlagača i interaktivnih radionica. Ovogodišnja glavna tema manifestacije je KOPRIVA, pa će u Koprivinom kutku biti smješteni razni zanimljivi proizvodi od koprive uključujući i prvo koprivničko pivo od koprive.

Na glavnom Zrinskom trgu bit će organizirana interaktivna radionica crtanja velike koprive na asfaltu koja će simbolično povezati Gradski park i novootvorenu Galeriju Mije Kovačića te zasigurno pružiti novu atraktivnost manifestaciji. Ponovno će biti održano i svjetsko nogometno prvenstvo Naivcov.

Najmlađe očekuju brojni zanimljivi sadržaji u Lino igraonicama, a one malo veće očekuje bogat zabavno-glazbeni program s brojnim KUD-ovima, puhačkim orkestrima i vokalno-instrumentalnim sastavima. Večernji program začinit će izvođači poput benda Ogenj (petak), Jimmya Stanića (subota) i Zadruge (nedjelja).

Turistička zajednica grada Koprivnice kao glavni organizator manifestacije poziva sve zainteresirane da svojim prisustvom uveličaju otvorenje 24. po redu Podravskih motiva te da tri dana uživaju u raznovrsnim sadržajima koje pripremaju brojni izlagači i umjetnici.

Bitno je napomenuti kako će ovogodišnji Podravski motivi u velikoj mjeri biti financirani iz programa Interreg prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska u sklopu projekta CultuREvive Tour u kojem Turistička zajednica grada Koprivnice sudjeluje kao partner.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

IMG_0883

[FOTO/VIDEO] U prepunoj dvoranih Hrvatskog doma održana božićna priredba Plesnog centra Ritam Križevci

Sinoć je u Hrvatskom domu u Križevcima u prepunoj velikoj dvorani održana božićna priredba Plesnog centra …

IMG_0988

[FOTO/VIDEO] ADVENT U KRIŽEVCIMA Gradski puhački orkestar Križevci približio čar Božića prigodnim repertoarom

U petak navečer na drugom Adventu u Križevcima nastupio je Gradski puhački orkestar Križevci, koji je …