Izjava dana
gornja rijeka

U tijeku je II. faza izgradnje zgrade primarne zdravstvene zaštite u Gornjoj Rijeci

U današnjem posjetu Općini Gornja Rijeka u kojem je koprivničko-križevačkog župana Darka Korena i zamjenika župana Ratimira Ljubića dočekao načelnik Općine Darko Fištrović razgovaralo se o tijeku realizacije projekata iz područja primarne zdravstvene zaštite i obrazovanja.

U tijeku je II. faza izgradnje zgrade primarne zdravstvene zaštite u Gornjoj Rijeci, za koju je Općina osigurala sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 100 tisuća kuna te 500 tisuća kuna vlastitih sredstava, dok je Koprivničko-križevačka županija prijavila III. fazu radova temeljem kojega će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao Ugovaratelj sufinancirati projekt do najvišeg ukupnog iznosa od 200.000,00 kuna.

Koren i Fištrović iskazali su zadovoljstvo zajedničkom suradnjom čime će se osigurati dostupna, kvalitetna i efikasna zdravstvena zaštita za stanovništvo Općine Gornja Rijeka i okolice, te poboljšati uvjeti rada medicinskog osoblja. Ukupna planirana vrijednost ove investicije je 3,5 milijuna kuna.

U sklopu današnjeg posjeta obišlo se i školsko igralište Osnovne škole Sidonije Rubido Erdödy na kojem bi ovih dana trebali započeti radovi navlačenja novog asfaltnog sloja za koje je sredstva osigurala Županija u svom proračunu. Završetak radova očekuje se do početka nove školske godine na zadovoljstvo svih učenika i mještana.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

kabal

FOTO Održan 3. Kup DVD-a Kabal

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kabal organiziralo je u nedjelju 3. Kup DVD-a Kabal. Natjecalo se 8 …

vrijeme

Pretežno sunčano i vruće

Pretežno sunčano i vruće, a lokalno je moguć jači razvoj oblaka uz poneki pljusak i …