novosel velecasni

Sveti Ivan Žabno: Velečasni Vjekoslav Novosel primio općinsku zahvalnicu u ime velečasnog Danijela Žganca

Povodom obilježavanja Dana općine Sveti Ivan Žabno i blagdana sv. Ivana Krstitelja, u srijedu je u Obiteljskom izletištu Novak u Cepidlaku održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Dodijeljena su javna priznanja, a velečasni Vjekoslav Novosel je u ime velečasnog Danijel Žganca primio zahvalnicu.

Velečasni Danijel Žganec bio je dugogodišnji župnik u Svetom Ivanu Žabnu. Rođen je 19. listopada 1937. godine u Pofukima. Osnovnu školu do 4. razreda završio je u Kolarcu, a gimnaziju na sjemeništu na Šalati u Zagrebu. Teološki studij završio je na Katoličko-bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, a za svećenika je zaređen 1966. godine.

Kao mladomisnik zamijenio je župnika u Podravskoj Slatini, danas Slatini. U rujnu 1967. godine postavljen je za privremenog upravitelja novoosnovane župe Marinci u Zagorju. Nakon toga je bio kapelan u dva zagorska mjesta, a od 1970. do 1979. godine bio je župnik u Đurđicu, a u župi Sveti Ivan Žabno počeo je djelovati 1. rujna 1979. godine.

PRO_5682

Župu je vodio 34 godine, a kao svećeniku na prvom mjestu mu je bio pastoralno-duhovni rad te je brinuo o brojnim crkvenim objektima. Za njegova župnikovanja nabavljena su i dva zvona. U župnu spomenicu je upisivao važna događanja, a sada duhovno skrbi u u Domu za starije u Vrbovcu.

Velečasni Vjekoslav Novosel rekao je kako mu je drago da svećenik dobiva nagradu. – U zadnje vrijeme se puno toga loše piše i govori o svećenicima. Međutim, svećenik mora biti žrtva i prihvaćati negativnosti. Svećenik se mora uvijek davati ljudima i živjeti snagom Isusa Krista – rekao je velečasni Novosel.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

ilustracija

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba tribine u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima

Županijski Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi koprivničko-križevačke županije povodom obilježavanja Međunarodnog dana …

etnografska spomenica raven

Predstavljanje knjige ˝Etnografska spomenica Raven˝ u Gradskom muzeju u Križevcima

Predstavljanje novog izdanja Državnog arhiva u Bjelovaru ˝Etnografska spomenica Raven˝ održat će se u Gradskom …