prometna kultura1

Sveti Ivan Žabno: Održan „Program prometne kulture za najmlađe – Jumicar“

U Osnovnoj školi Grigor Vitez u Svetom Ivanu Žabno, održan je „Program prometne kulture za najmlađe – Jumicar“. Isti je održan u zajedničkoj suradnji tvrtke Jumicar Hrvatske, Policijske uprave koprivničko-križevačke, Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Svetog Ivana Žabno i Osnovne škole Grigor Vitez..

Osim teorijskog dijela o sigurnom sudjelovanju u prometu, učenici su sudjelovali u radionicama Crvenog križa o osnovama pružanja prve pomoći, te Dobrovoljnog vatrogasnog društva o gašenju požara na otvorenom prostoru i vatrogasnoj opremi. Tijekom radionica imali su priliku pogledati i isprobati opremu koja se koristi za nadzor prometa, kao i službeno vozilo tzv. „maricu“.

prometna kultura

Za učenike drugih razreda osnovne i područnih škola, ovo je bila prilika na drugačiji način upoznati se s opasnostima u cestovnom prometu. Najzanimljiviji dio bio je Jumicar prometni poligon, gdje su učenici, kao vozači, učili o prometnim situacijama i važnim prometnim pravilima. Ovaj vid preventivnog prometnog odgoja namijenjen je djeci da se odgovornije, pažljivije i sigurnije kreću u prometu u svojstvu pješaka.

prigorski.hr

foto: Pu koprivničko-križevačka

Provjerite i ovo

gorivo

Od ponoći ista cijena benzina i dizela

Od ponoći je benzin jeftiniji za 2 lipe, dok je dizel poskupio za 3 lipe, …

Damir Špehar/PIXSELL

Bjelovar: Dodijeljene plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama

Na svečanoj sjednici Gospodarskoga vijeća HGK-a Županijske komore Bjelovar dodijeljene su plakete Zlatna kuna najuspješnijim …