Izjava dana

NOVAGENETIK
ribic

SUSRET S RIBIČEM – ZLATKO ŠARGAČ IZ BUKOVJA Moja je logika ribolov bez stresa

KRIŽEVCI – Zlatko Šargač iz Bukovja, križevačkog prigradskog naselja, za sebe kaže kako je istinski ribič i to je pojam koji ne treba miješati s ribolovcem.
Napominje to jer, kaže, rijetko kad ulovi ribu, ali uvijek baca udicu. Susreli smo ga na starom toku Glogovnice, potoka koji prolazi kroz Križevce gdje je lovio kedere za pripremu lova na štuku na Dravi.

– Najviše idem na štuku i to na Dravu, a ponekad odem i dalje prema Narti. Naše vode toliko ne obilazim jer mi se više sviđaju tekućice. Kod nas su Čabraji i Kapela manje ili više umjetne vode u kojima riba nije takav izazov – objasnio je. Ovoga puta uputio se jer je „ulovio“ nekoliko dana godišnjeg kako bi proveo vrijeme u prirodi.

– Dosta mi je stresa u životu pa bih bio bedast da si ga još u ribolovu stvaram. Već nekih deset godina pecam po toj logici i zadovoljan sam – opušteno je rekao Zlatko Šargač kojemu je najveći ulov bio šaran od tri kile upecan na privatnim ribnjacima u Humu na Sutli.
Tijekom našeg kratkog susreta Zlatko je nekoliko puta bacio udicu.
– Već sat vremena pokušavam nešto dobiti, ali baš ne ide. No, ako ništa drugo ne bude, ulovit ćemo ‘jeger na štapu’ – u šali je rekao Zlatko Šargač.

Podravski list/go

foto: Nikola Wolf

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

visak

Saša Višak i Zoran Radiček najuspješniji orači Koprivničko-križevačke županije

  Na parceli obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Ivice Baranašića iz Malog Otoka u Općini Legrad, u …

dombaj

NAJMLAĐI KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKI NAČELNIK Petar Dombaj nam je otkrio na kojim projektima radi, a otkrio nam je i detalje iz privatnog života

Posjetili smo Petra Dombaja (25), nezavisnog načelnika Drnja i najmlađeg načelnika u Koprivničko-križevačkoj županiji i …