pasionska bastina

Od subote u Mimari 27. Pasionske baštine

Vezano uz blagdan Uskrsa i veliku simboliku njegova značaja koju treba osvježavati i saživjeti s narodom već se dvadeset i sedmi put otvara manifestacija pod nazivom “Pasionska baština”. Ove godine manifestacija se otvara 17. ožujka u Muzeju Mimara, a završava 28. ožujka

Glavna misao vodilja ovogodišnje manifestacije je Muka kao nepresušno nadahnuće kulture. Kristove muke bile su u vrijeme prije njegove smrti i raspeća na križ, a dio su Novoga Zavjeta. Kristove muke bile su i fizičke i duševne patnje čovjeka, naroda, a naviještaju se na Cvijetnicu i na Veliki petak.

-I ove godine ostali smo vjerni našoj početnoj zamisli da sebi trajno posvješćujemo činjenicu da je Kristova Muka i Uskrsnuće stožerna vrijednost koja je oblikovala ono što zovemo zapadno-europskom kulturom, inkulturiravši se u sve pore privatnog i javnog života. – poručuju iz Udruge Pasionska baština.

Svoj bogat program predstavit će u četvrtak, 15. ožujka u 12 sati u multimedijalnoj dvorani Muzeja Mimara, Rooseveltov trg 5 u Zagrebu.

Pogledajte program!

pasionska bastina1 pasionska bastina2

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Ivica Galović/Pixsell

Održana tradicionalna 11. Rakijada

U Podcrkavlju je održana tradicionalna 11. podcrkavačka Rakijada i natjecanje u brzom ispijanju rakije. Pobjednik …

smijeh22

FOTO Križevčani “Pukli od smijeha”

Prva večer Dana smijeha u Križevcima, predstava Kerekesh teatra, ‘Ufuraj se i pukni’, u petak …