Štrukljada na Križevačkom velikom spravišču ove godine zasjat će u punom sjaju. Naime, omiljeno jelo u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, ali i šire, prigorski štruklji su zasluženo među najpoznatijim specijalitetima.
Štruklji se mogu pripremati kao slani i slatki, mogu se kuhati i peći, a poslužuju se kao juha, predjelo, desert ili glavno jelo.
Za pripremu štrukljov osim posebnog umijeća, potrebni su domaći sastojci, domaći sir, puno ljubavi i vježbe kojom se postiže vještina manevriranja tijestom.
Svaki dio Hrvatske ima svoju inačicu i svoj način pripreme štrukljov, a prigorski štruklji koji će zamirisati pred žirijem na Križevačkom velikom spravišču moraju biti slani, a slatki štruklji neće u konkurenciju za glavne nagrade.
Zamjenik križevačkog gradonačelnika Danijel Šaško rekao nam je kako će se “Štrukljada” održati u nedjelju popodne, 17. lipnja u 16 sati.
-Štrukljada će se održati u atriju galerije, jer dosadašnja lokacija pod paviljonom u jutarnjim satima nije bilo najbolje rješenje. Štrukljada je bio program koji je bio jako posjećen, ali je interes padao s godinama. Vjerujem da se ove godine vraćamo na jaču priču i Štrukljadu ove godine pokušavamo podići na jedan viši nivo u suorganizaciji s portalom prigorski.hr, koji će odraditi veći organizacijski dio posla i dio medijske priče.
Cilj je da bude što više natjecatelja i natjecateljica – istaknuo je Šaško i dodao kako će najbolji u pripremanju ove prigorske hrane biti nagrađeni novčano.
-Ove godine će kao i za “Prvi pljesak” biti novčane nagrade za najbolje štruklje, a proglašenje pobjednika će biti u večernjim satima na glavnoj pozornici. Cijeli događaj će biti puno zanimljiviji natjecateljima i gostima. Pozivam sve koji smatraju da rade dobre štruklje da se prijave, a pozivam i građane da ih dođu probati- poručio je Šaško.
Spomenimo da će se prijave za Štrukljadu na Križevačkom velikom spravišču primati od 1. do 15. lipnja, a do tada čitajte prigorski.hr i radite na svojem štrukljarskom umijeću.
prigorski.hr