koren poljak

SPORTSKA DVORANA U SVETOM PETRU OREHOVCU Župan Koren: Dvorana u Svetom Petru Orehovcu prioritet je broj jedan / Načelnik Poljak: Vjerujem da ćemo u narednim godinama realizirati ovaj projekt

U Svetom Petru Orehovcu u petak je održana tiskovna konferencija na kojoj je glavna tema bila vodoopskrba na području Svetog Petra Orehovca, ali na novinarsko pitanje o sportskoj dvorani odgovor su dali koprivničko-križevački župan Darko Koren i načelnik Franjo Poljak.

Darko Koren je rekao kako za sportsku dvoranu u Svetom Petru Orehovcu treba i do 15 milijuna kuna.

-Razgovarali smo u posljednje 3-4 godine o nekoliko modela, a saborski zastupnik Branko Hrg je spomenuo kako bi se u Ministarstvu obrazovanja mogao otvoriti prostor za financiranje takvih objekata i mi ga s nestrpljenjem očekujemo. Sigurno da ćemo prvi kandidirati na takav model. Sufinancirati je spremna i Županija i Općina. Za mene je dvorana u Svetom Petru Orehovcu prioritet broj jedan i nitko ne bi bio sretniji od mene da to uspijemo napraviti u sljedeće dvije-tri godine – rekao je Koren.

Franjo Poljak zahvalio je županu Korenu i Županiji, jer je u najkraćem roku sanirana i izgrađena škola.

– To je bila investicija oko 4,5 milijuna kuna i uspjelo se riješiti u jednoj školskoj godini istraživanje, projektiranje i izgradnja. Škola je kvalitetno i brzo izgrađena uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i Županije kao nositelj- rekao je Poljak i dodao kako je na radnom sastanku bilo riječi oko izgradnje školsko-sportske dvorane.

-Tražili smo podršku župana koja je nedvojbena. Mogućnost financiranja nam je najavio i saborski zastupnik Branko Hrg, a prvi puta se participacija u financiranju dvorane otvara i Općini. S dosadašnjim malim proračunom mogli smo zadovoljiti samo osnovne aktivnosti i nismo mogli izdvojiti sredstva za tako veliki projekt.

Otvorena je napokon mogućnost da se i Općina uključi i već za ovu godinu smo predvidjeli inicijalna sredstva za početak gradnje školsko-sportske dvorane. Prvo treba srediti dokumentaciju. Nažalost, istekla je građevinska dozvola i po novom Zakonu o gradnji treba ju obnoviti. Općina se najaktivnije uključuje u ovaj projekt i u narednih nekoliko godina vjerujem da ćemo realizirati kapitalni projekt za Općinu – istaknuo je Poljak i istaknuo važnost spomenute dvorane za Sveti Petar Orehovec.

-Dvorana je važna iz više razloga. Škola u Svetom Petru Orehovcu jedna je od najvećih općinskih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji. U školi nema značajnijeg trenda smanjenja broja učenika. Školu pohađa preko 350 učenika, a nema ni milimetar sportske dvorane.

Moram spomenuti da su učenici naše škole bez ikavih uvjeta za treninge osvojili 3, mjesto u košarci u svojem uzrastu – zaključio je na kraju konferencije za medije načelnik Franjo Poljak.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Nikola Ćutuk/PIXSELL

U Petrinji uz jako policijsko osiguranje održan festival ojkače

Dio branitelja usprotivio se festivalu ojkače koji je trebao biti održan u Petrinji prije dva …

nogomet prigorje radnicki02

4. ŽNL: Prigorski ogled u Bočkovcu

Pred nama su susreti sedmog kola 4. ŽNL, a koji su na rasporedu u nedjelju. …