Tomislav Miletić/Pixsell
Tomislav Miletić/Pixsell

SMRT TIJEKOM LOVA KOJA JE POTRESLA PRIGORSKI KRAJ Pokrenuta istraga protiv 43-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1975.) zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Naime, u šumi iznad Sudovca na predjelu Prašćevine smrtno je stradao Tomislav Car (34), suprug i otac troje djece, a život je izgubio od puške prijatelja.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu navodi kako postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 29. listopada 2017. godine kod mjesta Sudovec, kao lovac i sudionik bio u organiziranom lovu suprotno propisima o nošenju lovačkog oružja i lovnom redu. Naime, morao je nositi lovačku pušku tako da cijev ne bude usmjerena prema drugom lovcu.

Kod nošenja je puška morala biti usmjerena u zrak ili zemlju, a u kretanju šumskim puteljkom nosio je na ramenu lovačku pušku u kojoj je bilo streljivo i koja nije bila zakočena.

Takvu je pušku, osnovano se sumnja, započeo neoprezno skidati s ramena, uslijed čega je došlo do opaljenja puške prema oštećeniku koji se kretao iza njega, a patrona je pogodila oštećenika u lijevu stranu lica i nanijela mu ozljede od kojih je preminuo istog dana, stoji u priopćenju.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

Borna Filić/PIXSELL

Prevozili djecu: U Zagrebu planuli kombiji

S oba vozila u subotu je u Zagreb doputovalo 15-ak dječaka i djevojčica, članova kickboxinga …

Marko Lukunić/PIXSELL

Potukli se navijači Dinama i Hajduka

Nogometna utakmica GNK Dinamo i HNK Hajduk Danas do 16 sati ukupno je privedeno 20 …