Izjava dana
iva valentic (2)

Slikoknjige Ive Valentić u Vrbovcu

Iva Valentić, likovna umjetnica iz Zagreba predstavila se ljubiteljima likovne umjetnosti u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta u Vrbovcu. Ovom prigodom izložila je svoje slikoknjige. Umjetnica je diplomirala slikarstvo na Likovnoj akademiji u Veneciji i bila je dvije godine na stručnom usavršavanju kineske kaligrafije na Centralnoj likovnoj akademiji u Pekingu.

iva valentic
I upravo na ovoj neobičnoj izložbi pokazala je svoje slikoknjige na rižinom papiru.
-Umjetnica je odala počast svijetu knjige, a da pri tom nije zanemarila svijet slike.- ističe Sanja Lovrenčić i dodaje kako su slikoknjige izložene u obliku harmonike, u formi listanja, te u velikom formatu gdje je ostvaren dječji san – da se može ući u knjigu.

iva valentic3
Linija umjetnice Ive Valentić se rasprsnula, trajala je trajala, zaplesala pa o pokretu se radi, dakle i o čitanju pokreta. Knjige su ove bez riječi, knjige su ove izmaknule riječima, knjiga predmet, knjiga slika sve se događa u napetosti između prisutnosti i odsutnosti.

iva valentic2
Izložba slikoknjiga je osvježenje, jer nisu konvencionalne, svakodnevne. Šire vidike i krugove, promiču likovnost i tjeraju zatečene posjetitelje na razmišljanje.
Izložbu je otvorio Robert Đuranec, zamjenik gradonačelnika Grada Vrbovca.

iva valentic4

Dragan Vicković/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

unnamed

U utorak multimedijsko predavanje Kon-tiki Nevenke Romanić Kristensen

Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci, Udruga P.O.i.N.T. i Pinklecfest u suradnji s Hrvatsko-norveškim društvom pozivaju …

IMG_20181015_150458

Grkokatolička liturgija u bjelovarskoj katedrali povodom blagdana sv. Terezije Avilske

U predvečerje blagdana sv. Terezije Avilske, u nedjelju, 14. listopada u bjelovarskoj katedrali koja je …