predavanja

U sklopu 20. Dana voća Koprivničko-križevačke županije održana i stručna predavanja

U prostorima Muzeja grada Đurđevca u petak su održana stručna predavanja kojima je započela manifestacija 20. Dani voća Koprivničko-križevačke županije.

Teme stručnih predavanja i ove su godine pratile aktualosti u sektoru voćarstva, kako se proizvođači i ostali zainteresirai mogli dodatno informirati, a naglasak je bio na uzgoju lijeske i predstavljanju mjera Programa ruralnoj razvoja.

O dinamici podizanja nasada lijeske u Koprivničko-križevačkoj županiji govorila je dip.ing.agr. Tanja Lasić Jašarović iz Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, o aktualnim problemima u uzgoju lijeske govorio je dr. sc. Predrag Vujević iz Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo – Zavoda za voćarstvo, dok je usporedbu konvencionalnog i ekološkog uzgoja lijeske predstavila mr.sc.Željkica Oštrkapa-Međurečan iz Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe.

Mogućnost korištenja sredstava iz Mjere 10 Programa ruralnog razvoja u višegodišnjim nasadima prezentirao je dipl.ing.agr. Leon Golub iz Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

foto

Lijep dan je pred nama

Prevladavat će sunčano, na kopnu uz umjerenu naoblaku. Navečer sa zapada naoblačenje, u noći na …

krizevci 2018 malonogometni turnir33

KRIŽEVCI 2018. OŽUJSKO-KTC-ROBIN TRGOVINE: Kadeti Zeline pobjednici skupine // Pub Cubismo otkotrljao Gravitacione kotrljače

Treći dan križevačkog malonogometnog turnira bio je u znaku 2. Turnira županijskih klubova Križevci 2018 …