predavanja

U sklopu 20. Dana voća Koprivničko-križevačke županije održana i stručna predavanja

U prostorima Muzeja grada Đurđevca u petak su održana stručna predavanja kojima je započela manifestacija 20. Dani voća Koprivničko-križevačke županije.

Teme stručnih predavanja i ove su godine pratile aktualosti u sektoru voćarstva, kako se proizvođači i ostali zainteresirai mogli dodatno informirati, a naglasak je bio na uzgoju lijeske i predstavljanju mjera Programa ruralnoj razvoja.

O dinamici podizanja nasada lijeske u Koprivničko-križevačkoj županiji govorila je dip.ing.agr. Tanja Lasić Jašarović iz Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, o aktualnim problemima u uzgoju lijeske govorio je dr. sc. Predrag Vujević iz Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo – Zavoda za voćarstvo, dok je usporedbu konvencionalnog i ekološkog uzgoja lijeske predstavila mr.sc.Željkica Oštrkapa-Međurečan iz Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe.

Mogućnost korištenja sredstava iz Mjere 10 Programa ruralnog razvoja u višegodišnjim nasadima prezentirao je dipl.ing.agr. Leon Golub iz Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Jurica Galoić/Pixsell

Željko Lacković poručio u Saboru: Još uvijek se za Piškornicu može naći bolja lokacija

U Hrvatskom saboru za raspravu se javio nezavisni saborski zastupnik Željko Lacković i osvrnuo se …

vrijeme

U većini krajeva umjereno ili pretežno oblačno

U većini krajeva umjereno ili pretežno oblačno, a mjestimice će pasti i malo kiše. U …