Snježana Pejčić

SK streljaštvo: Pejčić izjednačila svjetski rekord

Najbolja hrvatska streljačica Snježana Pejčić u nedjelju je sa 592 kruga izjednačila svjetski rekord u kvalifikacijama discipline trostav malokalibarska puška 50 metara na natjecanju Svjetskog kupa u američkom Fort Benningu.

Riječanka je potvrdila sjajnu formu i za jedan krug poboljšala svoj subotnji rezultat iz eliminacijske serije te s prvog mjesta ulazi u finale koje je također na programu u nedjelju. Pejčić je u klečećem stavu imala četiri “devetke”, u ležećem je svih 20 metaka poslala u centar, a priliku da postavi novi najbolji rezultat svih vremena prokockala je u prvoj seriji stojećeg stava, u kojoj je pogodila “osmicu”.

Pejčić će na listama svjetskih rekorda biti upisana uz Ukrajinku Natalliju Kalniš koja je 592 kruga pogodila na natjecanju Svjetskog kupa u Muenchenu prošle godine.

Finale osam najboljih je na programu od 18,15 sati po hrvatskom vremenu, a Pejčić ima priliku osvojiti svoje drugo odličje u Fort Benningu, gdje je već bila srebrna u zračnoj pušci.

(Hina)

fah

Provjerite i ovo

bench

Đurđevac domaćin VII. Državnog prvenstva -CLASSIC, EQ POWERLIFTING I BENCH PRESS

U Đurđevcu 15. i 16. prosinca održat će se VII. DRŽAVNO PRVENSTVO -CLASSIC, EQ POWERLIFTING …

turnir69

MALONOGOMETNI TURNIR KRIŽEVCI 2018 “OŽUJSKO-KTC” 20. rođendan križevačkog turnira // Još malo i počinje prestižni malonogometni turnir u križevačkom sportskom domu

Hakleri će “okupirati” dvoranu, kako su to činili još od 1999. godine kada je prvi …