Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

U sjedištu Ordinarijata Križevačke eparhije održana 40. sjednica biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine

Svoju 40. sjednicu biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine održali su u ponedjeljak, 22. listopada u sjedištu Ordinarijata Križevačke eparhije u Zagrebu, Kaptol 20.

Pod predsjedanjem nadbiskupa i metropolita zagrebačkoga, kardinala Josipa Bozanića, u radu sjednice sudjelovali su: mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski, mons. Vlado Košić, biskup sisački, mons. Nikola Kekić, vladika križevački, mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački te mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Na sjednici se tema vodilja vezala uz život i pastoralni rad svećenika. Glavni dio biskupi su posvetili brizi za duhovnost svećenika, u kojoj važno mjesto ima redovitost duhovnih vježbi, duhovnih obnova i svećeničkih okupljanja koja pomažu živjeti poziv i poslanje svećeničkoga služenja, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Razmatrani su dobri primjeri svećeničkih susreta u biskupijama, kao razne potrebe i mogućnosti ostvarivanja duhovnih vježbi u novim okolnostima, viđenih u širemu okviru svećeničke formacije. U kontekstu tematike odgoja i formacije dotaknuta su aktualna pitanja vezana uz Međubiskupijsko sjemenište.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

ploca3

Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Križevci smatra da se kod otkrivanja spomen ploče na VGU Križevci trebao poštovati uobičajeni protokol

U ponedjeljak ujutro u Križevcima je otkrivena spomen ploča u spomen na hrvatske branitelje, petoricu zaposlenika …

tomislavova ulica krizevci

Mario Rajn: Krećemo u projektiranje rotora kod Plodina

U križevačkoj Gradskoj upravi gradonačelnik Mario Rajn u srijedu prijepodne održao je konferenciju za medije …