Izjava dana
Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Sjajne križevačke “Lokosice” Dora i Larissa Kalaus pripremaju se za europske klupske i reprezentativne utakmice

Križevčanke Dora i Larissa Kalaus, rukometašice Lokomotive, iza sebe imaju sjajnu sezonu, a smatraju da je sezona mogla biti puno bolja. Treća Križevčanka Jelena Kajfeš, prošle godine je u Lokomotivi također imala vrlo dobru sezonu, a u zagrebačkom sastavu ostale su sestre Kalaus. Dora nam je bila sugovornica i osvrnula se na proteklu sezonu i najavila planove u ovoj godini.

-Što se tiče europskog dijela sezone, s obzirom da nismo obranile naslov, mislim da prvotni cilj nije postignut. Tako je to u sportu, jednom ne odigraš na visokoj razini i izgubiš priliku da pokažeš koliko ustvari možeš.

Dora Kalaus/ foto: Marko Prpić/Pixsell
Dora Kalaus/ foto: Marko Prpić/Pixsell

Mislim da to isto vrijedi za domaću ligu, izgubile smo u Varaždinu na početku sezone i kasnije su nas ta dva boda koštala naslova. Na kraju sezone u kojoj smo dva naslova izgubile praktički za gol, osvajanje Kupa je bio najbolji mogući kraj sezone gdje smo svima pokazale koliko znamo i možemo- kazala je Dora i napomenula kako se ovo ljeto baziralo na aktivnom odmoru i da su pripreme već u punom tijeku.

Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

-Ove sezone igramo EHF Cup, što je stepenicu više od Challenge Cupa u europskom natjecanju te sezona počinje dosta ranije, već početkom devetog mjeseca kad putujemo u Hoors u Švedsku u prvom krugu europskog natjecanja.

Larissa Kalaus/ foto: Marko Prpić/Pixsell
Larissa Kalaus/ foto: Marko Prpić/Pixsell

Također, u ovoj polusezoni reprezentacija igra Europsko prvenstvo te nam je cilj otići na prvo seniorsko prvenstvo i vidjeti gdje smo u odnosu na vrh ženskog rukometa – zaključila je Dora Kalaus.

Larissa i Dora Kalaus
Larissa i Dora Kalaus

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

sanirani zidovi4

Sanirani zidovi u Područnoj školi Poljana Križevačka

Pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, socijalnu skrb, sport, nacionalne manjine i turizam Sandro …

Igor Kralj/Pixsell

Dalić pozvao je 25 igrača za predstojeće utakmice Vatrenih protiv Portugala i Španjolske

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić pozvao je 25 igrača za predstojeće utakmice Vatrenih protiv Portugala …