Izjava dana
magdalena kranjcic1

SENZACIONALAN USPJEH Križevčanka Magdalena Kranjčić osvojila 1. mjesto na međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika

Na prestižnom međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika – HIPPO 2018. polaznica Škole za strane jezike „NIKA“ Križevci, Magdalena Kranjčić (mentor Zoran Lončarić) osvojila je 1. mjesto!

U izlučnom krugu natjecanja natjecalo se 21.150 učenika osnovnih, srednjih i škola stranih jezika iz 27 zemalja: Albanije, Angole, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Kine, Hrvatske, Cipra, Grčke, Mađarske, Indije, Italije, Latvije, Makedonije, Mongolije, Crne Gore, Pakistana, Filipina, Rumunjske, Rusije, Srbije, Slovenije, Južne Afrike, Tajikstana, Turske, Ukrajine, Uzbekistana i Vijetnama.

U Veliko finale plasiralo se 99 (0.5%) najboljih učenika raspoređenih u 5 kategorija, ovisno o uzrastu. Hrvatska je u finalu imala 13 predstavnika, među kojima je bila i mlada križevčanka Magdalena Kranjčić. Magdalena se natjecala u najbrojnijoj kategoriji HIPPO 1, u kojoj je bilo preko 8.500 prijavljenih učenika.

magdalena kranjcic2

U Velikom finalu svi finalisti natjecali su se u višoj razini od one za koju su prijavljeni i bili su testirani kroz 4 vještine: čitanje s razumijevanjem, slušanje, pisanje i govorna produkcija.

Magdalena Kranjčić, uz međunarodnu svjedodžbu za A2 stupanj, dobila je i nagradu Sveučilišta Missouri, SAD. Magdalena je time nastavila niz uspjeha polaznika „NIKE – Križevci su jedini grad iz Hrvatske koji imao finaliste na 5 od 6 finala ovog međunarodnog natjecanju, a škola „NIKA“ jedna je od svega tri škole, a od njih oko 3.000 iz cijelog svijeta, koja već peti put sudjeluje u Velikom finalu.

magdalena kranjcic

prigorski.hr

Provjerite i ovo

bilikum5

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA Denis Maksić: Udruga „Bilikum“ ima 190 članova

Udruga vinara i vinogradara „Bilikum“ Križevci održala je u hotelu „Kalnik“ redovnu izvještajnu skupštinu. Na …

knjiznica krizevci40

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici Franjo Marković Križevci

Stigli su novi vrijedni naslovi u Gardsku knjižnicu Franjo Marković Križevci. Pogledajte o čemu se …