ŽO SDP (10)

Šef Koprivničko-križevačkog SDP-a Mladen Kešer: Napadaju nas sa svih strana, ali to nas samo jača

Županijski odbor SDP-a Koprivničko-križevačke županije sinoć je u Koprivnici održal svoju treću sjednicu. Uz nekoliko određivanja stranačkih dužnosti, poput izbora Marijana Lokotar za tajnicu ŽO SDP KKŽ, donesen je i zaključak o odlagalištu Piškornica, odnosno ne podržavanju referendumskog pitanja Željka Lackovića.

– Referendumsko pitanje je dvosmisleno i nema jasan cilj, tj. ovim pitanjem dovodi se Općinu Koprivnički Ivanec u bankrot, a smetlište postaje ekološka bomba koju mora sanirati Općina na čijem je području – zaključio je ŽO SDP-a  na čelu s Mladenom Kešerom, načelnikom Općine Kalnik. Sjednici su prisustvovali i Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad (inače protukandidat Kešeru na nedavno održanim izborima za šefa ŽO) i Zdravko Brljek, načelnik Općine Novigrad Podravski. Također, prisustvovali su i Marija Vukobratović, Marko Katanović i Ivan Knok iz Križevaca kao i Nataša Tetec, direktorica koprivničkog Komunalca, te Mario Fucak iz Đurđevca.

– Pred nama je burno vrijeme koje će obilježiti budućnost i naših Općina i naših Gradova. Pritisci idu sa svih strana na naše načelnike i našeg gradonačelnika, a to je zato jer su ljudi koji trenutno vode županiju shvatili da stvaramo ekipu koja će znati voditi naše općine i jasno je da smo jedina točka koju treba napasti i koje se oni boje i zato poručujem svima da nas nećete razbiti nego nas samo homogenizirati – kazao je Mladen Kešer. Dodao je kako je SDP počeo raditi na novi način i to tako da dođe do svakog stanovnika Koprivničko-križevačke županije.

ŽO SDP (12)

– Istina je da u državnom SDP-u neke stvari ne štimaju, no mi nećemo preslikavati njih, nego naše Općine i Grad koji vodimo i koji su uspješni. Svi se moraju baviti sasvim drugim stvarima, poput poljoprivrede koje je u našoj županiji na vrlo niskim granama – zaključio je Kešer i napomenuo kako za to prvenstveno krivi župana Darka Korena. Smatra kako je nedopustivo da u županiji koja je jedna od najpoljoprivednijih županija nema poljoprivredne službe te da ima jednog pročelnika koji se brine o poljoprivredi.

Naime, sektor poljoprivrede dio je zajedničkog Upravnog odjela komunalnih djelatnosti i gospodarstva na čelu kojeg je Marijan Štimac.

– Vjerujem da ćemo iz svakog nesporazuma izaći još kvalitetniji, još bolji i još aktivniji. Pred nama je velika godina jer moramo odrediti kandidate za izbore za Europski parlament, no koga predložimo za glavni odbor stranke dobit će punu podršku svih nas – kazao je M. Kešer.

Osim o ne podržavanju referenduma o Piškornici, u zaključku na tu temu također su odlučili tražiti od Ministarstva zaštite okoliša i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osiguranje sredstava za 2019. godinu za sanaciju odlagališta Piškornica, pošto je riječ o projektu o strateškog interesa za RH. Uz to, traže od  saborskih zastupnika vladajuće većine: Lackovića, Felaka, Hrga, te zastupnika vladajuće većine (HDZ i HNS) iz Krapinsko zagorske, Varaždinske i Međimurske županije da sredstva za sanaciju odlagališta otpada Piškornica „smetlišta“ osiguraju u Proračunu RH za 2019. godinu ili FZOEU.

– Zadužuje se Predsjednik kluba županijskih vijećnika SDP-a Ivan Sabolić da prijavi nadležnim institucijama sve uočene nepravilnosti kako bi institucije pokrenule istrage – navedeno je u Zaključku.

ŽO SDP (1) ŽO SDP (2) ŽO SDP (3) ŽO SDP (4) ŽO SDP (5) ŽO SDP (6) ŽO SDP (7) ŽO SDP (8) ŽO SDP (9) ŽO SDP (11) ŽO SDP (13)

SDP ŽO (1) SDP ŽO (2) SDP ŽO (3) SDP ŽO (4) SDP ŽO (5) SDP ŽO (6) SDP ŽO (7) SDP ŽO (8) SDP ŽO (9)

go/prigorski.hr

 

Provjerite i ovo

PIXSELL

[VIDEO] U Zagrebu održana povorka podrške profesoru iz Čakovca

Danas je u Zagrebu održana povorka podrške profesoru iz Čakovca, Franji Dragičeviću koji je posljednjih …

vocin14

Hodočašće hrvatskih branitelja u Voćin povodom 27. godišnjice voćinskih stradanja

Povodom 27. obljetnice razaranja Gospinog svetišta u Voćinu i ubojstva četrdeset sedmero njegovih stanovnika, 13. …