Izjava dana
wardell

Sanja Lazić Wardell: Predali smo projektnu prijavu za energetsku obnovu Gradskog stadiona u Vrbovcu

Razvojna agencija Grada Vrbovca aplicirala je projekt energetske obnove Gradskog stadiona u Vrbovcu na Poziv pod nazivom „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“. Projekt se financira iz „Europskog fonda za regionalni razvoj.“
Nositelj projekta je grad Vrbovec, a njegova ukupna vrijednost iznosi 2.734.314,60 kn.

– Projektne aktivnosti obuhvaćaju izvedbu ETICS sustava fasade, zamjenu vanjske stolarije, dijela krovišta i poda, rekonstrukciju grijanja prizemlja zgrade, ugradnja centralnog upravljanja instalacijom vode za tuširanje u svlačionicama, novog visokoučinkovitog sustava prozračivanja te na kraju zamjena učinkovitijima rasvjetnih tijela – rekla nam je Sanja Lazić Wardell, v.d. ravnatelja Razvoje agencije grada Vrbovca.

stadion

Poziv je trebao biti otvoren do 2020., no već u prvim danima nakon otvaranja mogućnosti za aplikaciju, iznosi prijavljenih projekata su dosegnuli gotovo 200 % ukupnog raspoloživog iznosa bespovratnih sredstava Poziva te je time on obustavljen.

-Uspjeli smo predati projektnu prijavu prije zatvaranja Poziva, naglašava Lazić-Wardell i dodala kako se nada da će se sav trud i rad isplatiti. – Aplicirani projektni prijedlog zadovoljava sve kriterije Poziva kao i propisani bodovni prag – istaknula je.

Istodobno Razvojna se agencija tijekom izrade projekta službeno konzultirala s Fondom za zaštitu okoliša. Taj je Fond izdao posebnu Izjavu o spremnosti dokumentacije, tako da su Vrbovčani sigurni kako su administrativno zadovoljili sve kriterije.

Na kraju Razvojnoj agenciji grada Vrbovca sada preostaje čekati ishod do svibnja, jer je do tada najavljena obustava Poziva. Za očekivati je da će se iznaći dovoljno sredstava kako bi se uspjelo financirati što više prijavljenih projekta.

Dragan Vicković/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

festival pjevaca

Umirovljenici oduševili žiri i publiku na 16. Festivalu pjevača „50+“

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, u organizaciji Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica …

dan policije

U prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke održan svečani prijem povodom obilježavanja Dana policije

U prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke u utorak je održan svečani prijem načelnika Policijske uprave Vjekoslava …