Izjava dana

rakic

Saborski odbori u četvrtak raspravljaju o razvoju seoskog turizma

Saborski Odbor za poljoprivredu i Odbor za turizam održavaju zajedničku sjednicu o temi “Potencijali i ograničenja razvoja seoskog turizma u Republici Hrvatskoj”.

Sjednica će se održati u četvrtak, a namjera Odbora za poljoprivredu i Odbora za turizam je provesti raspravu o interakciji poljoprivrede i turizma te utjecaju seoskog turizma – kao sastavnice ruralnog turizma – na održivi razvoj ruralnih područja, diversifikaciju turističke ponude, smanjenje sezonalnosti hrvatskog turizma i depopulaciju sela, očuvanje lokalnih i regionalnih specifičnosti područja i distribuciju poljoprivrednih proizvoda kroz turističku infrastrukturu.

O trenutačnom stanju seoskog turizma i potrebi usklađivanja postojećih zakonskih i podzakonskih propisa s potrebama seoskog turizma, s posebnim naglaskom na Prijedlog zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i Prijedlog zakona o pružanju usluga u turizmu raspravljat će predstavnici Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva financija, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Instituta za turizam, Instituta za poljoprivredu i turizam, strukovnih udruga i ostali zainteresirani.

prigorski.hr

foto: Zdenko Balog

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Patrik Maček/Pixsell

Koalicijski partneri kod Plenkovića

Razdvajaju se dužnosti ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade. Kandidate za te pozicije premijer Andrej Plenković …

Hrvoje Jelavić/Pixsell

NOVO POSKUPLJENJE Skuplji benzin i dizel

Cijene goriva od ponoći su ponovno porasle. Prosječna cijena benzina danas iznosi 10,54 kune i …