lag prigorje

Reakcija iz LAG-a Prigorje nakon sjednice Gradskog vijeća Grada Vrbovca

Nakon  sjednice vrbovečkog predstavničkog tijela na kojoj je bilo riječi o funkcioniranju LAG-a Prigorje, o čemu možete čitati na sljedećoj poveznici prigorski.hr/li-lag-prigorje-problemima/ , u redakciju portala primili smo reakciju iz LAG-a Prigorje koju prenosimo u cijelosti.

Zbog niza neistina koje su iznijeli vijećnica Novosel i gradonačelnik Kralj na sjednici Gradskog vijeća od 13.12.2017. dužnost mi je obavijestiti javnost o činjenicama.
 
Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnica Maja Novosel u svom pitanju gradonačelniku izjavila je da je predsjednik LAG-a „Prigorje“ razriješio tajnika – voditelja, što nije točno, jer tajnika – voditelja može razriješiti samo Upravni odbor LAG-a, a ne predsjednik samostalnom odlukom. Nadalje ,vijećnica je izjavila da su pokrenute neke tužbe, te da posljednja sjednica nije imala kvorum, što nije točno. Nikakve tužbe niti obavijesti o istima nisu pristigle na adresu LAG-a „Prigorje“, a Upravni odbor održao je sjednicu nekoliko dana prije sjednice Gradskog vijeća, pa stvarno ne znam odakle vijećnici Novosel ovakva informacija.
 
Na pitanja vijećnice Novosel odgovarao je gradonačelnik Kralj koji je također izrekao niz neistina.
Gradonačelnik je izjavio da LAG-om upravljaju gospoda Gačak i Tomljenović i da je LAG u problemima zbog kojih svi ispaštamo.
Ništa od toga nije točno! LAG-om „Prigorje“ upravljaju Skupština LAG-a (koja broji 100-tinjak članova) i Upravni odbor (od 13 članova). Ta tijela donose sve odluke.
Što se tiče problema u LAG-u, u LAG-u svi procesi teku prema planu i u mnogome smo ispred drugih LAG-ova. Izmjena Lokalne razvojne strategije je u završnoj fazi, a u pripremi je dokumentacija i usklađivanje dokumenata i spomenute LRS sa Pravilnicima i uredbama Ministarstva poljoprivrede i APPRRR-a, kako bi LAG mogao krenuti u raspisivanje natječaja za sve stanovnike područja LAG-a u prvom kvartalu 2018. godine.
 
Isto tako gradonačelnik Kralj kaže da trenutno u LAG-u nitko nije ovlašten za potpisivanje odluka, što je u potpunoj suprotnosti sa činjenicama, jer za potpisivanje odluka ovlašten je predsjednik LAG-a.
Iz izjave gradonačelnika ispada da sam smijenjen ja, a ne gospodin Gačak kako je pak navela vijećnica Novosel.
Činjenica je da do sada u LAG – u nitko nije smijenjen.

Sve ovo moglo bi se pripisati neznanju, što ne opravdava neutemeljene izjave, da ne postoji činjenica da je gradonačelnik 11.12.2107.  dobio službeni dopis iz LAG  – a u kojemu mu se pojašnjava kompletna situacija u LAG – u.
Kada to znamo, jasno je da gradonačelnik Kralj i vijećnica Novosel žele, bez ikakvih argumenta, diskreditirati mene, a najmanje ih brine LAG. Nadam se da nisu svjesni koliku nepotrebnu štetu time čine LAG – u. Očito bi zbog jednog stabla željeli posjeći cijelu šumu, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Damir Tomljenović, predsjednik LAG-a Prigorje.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Nikola Ćutuk/PIXSELL

U Petrinji uz jako policijsko osiguranje održan festival ojkače

Dio branitelja usprotivio se festivalu ojkače koji je trebao biti održan u Petrinji prije dva …

nogomet prigorje radnicki02

4. ŽNL: Prigorski ogled u Bočkovcu

Pred nama su susreti sedmog kola 4. ŽNL, a koji su na rasporedu u nedjelju. …