modeli8

RAZGOVARALI SMO SA SJAJNIM DJEVOJKAMA O križevačkoj modnoj reviji, iskustva i planove za budućnost otkrile su nam Lucija, Irena, Barbara, Tamara i Matea

Modna revija i revija frizura koja je održana u sklopu 20. Obrtničkog i gospodarskog sajma u Križevcima je iza nas. Zanimalo nas je kakav je osjećaj nositi modnu reviju, pogotovo djevojkama koje su tek krenule na modni životni put. Razgovarali smo s pet sjajnih, pametnih, hrabrih i odlučnih djevojaka – pročitajte što su nam rekle.

modeli4

Josipa Katalenac iz Vrbovca rekla je kako je na modnoj reviji i reviji frizura u sklopu 20. Obrtničkog i gospodarskog sajma u Križevcima imala treće sudjelovanje na događaju takvog tipa.

– Sudjelovala sam u Vrbovcu na “Reviji u slici”, a nosila sam i modnu reviju za dizajnericu Nataliju Smogor. Nositi modnu reviju je izazovno pa i teško. Svi misle da se cure samo naslikavaju, poziraju i hodaju po pisti i da to nije nikakva muka, ali nije lako.

modna

Priznajem, u Križevcima sam imala tremu, imala sam osjećaj kao da su mi se odsjekle noge u trenu dok sam izašla, ali kad sam vidjela publiku i čula muziku, onda je ipak lakše i razbije se trema – kazala je Josipa Katalenac. Na novinarsko pitanje o budućim modnim planovima rekla je kako joj je želja sudjelovati na modnim revijama gdje može biti opuštena i ležerna.

modeli3

– Na nekoj višoj razini to bi sigurno bilo zahtjevnije i to mi ne bi odgovaralo. Svaka osoba treba izlaziti iz svoje zone ugodnosti i suočavati se s nekim stvarima koje možda nisu svakodnevne, a tu spada svakako i modeling – rekla je Josipa Katalenac.

Irena Dokić iz Poljane Križevačke napomenula je kako je jednom sudjelovala na natjecanju ljepote, a na modnoj reviji je sudjelovala već sa 14 godina.

modna52

-Prije dvije godine sam isto bila na križevačkoj modnoj reviji, a ove godine sam se na nagovor svoje starije sestre Antonije prijavila na izbor za Miss Supranational Koprivničko-križevačke županije i pobijedila sam. Nakon toga sam bila druga pratilja na nacionalnom izboru za Miss Supranational Hrvatske – rekla je Irena Dokić.

Uspoređujući modne revije i izbor za Miss istaknula je kako je izbor za Miss puno zahtjevniji. -Trebam biti stalno nasmijana i držanje treba biti drugačije, a i žiri je pred nama. Modne revije su mi totalno opuštene i nemam tremu – rekla nam je Irena Dokić i dodala kako na županijskom izboru nije imala tremu, dok je na izboru za Miss Supranational Hrvatske trema ipak postojala.

modeli5

-Nakon što sam vidjela kako sve funkcionira možda bi i htjela sudjelovati na modnim revijama na višim razinama. Cure koje imaju san baviti se manekenstvom preporučujem im da svakako probaju i neka vide radi li se o hiru ili ih to stvarno zanima- kazala je Irena Dokić.

Barbara Kos iz Malog Potočeca rekla je kako je u sklopu Obrtničkog i gospodarskog sajma u Križevcima sudjelovala treći puta na modnoj reviji.

modna51

-Bila sam i na revijama u Zagrebu, nosila sam za Igora Galaša i bila sam model za frizuru u Zagrebu. Vidim se u tom poslu i ubuduće, iako ima doste nervoze, ali je zanimljivo. Žuriš se po cipele, pa je šminkanje, frizura, moraš paziti dok hodaš. Voljela bi se tim baviti i dalje, ali samo kao hobi. Prioritet mi je škola, a za karijeru ćemo vidjeti. Nositi modne revije je jedno divno iskustvo koje ću pamtiti do kraja života. I kad ostarim moći ću se prisjetiti da sam i to probala raditi- rekla je Barbara Kos.

modeli2

Sljedeća sugovornica bila nam je Tamara Tihelka iz Križevaca koja je kazala kako je prvu modnu reviju u životu odradila ovaj mjesec u Križevcima.modna46

-Zadovoljna sam prvim nastupom, bilo me jako strah i razmišljala sam o prihvaćanju ponude. Sretna sam što me na kraju prijateljica Matea ipak uspjela nagovoriti. Upoznala sam novo društvo i volim modu. Voljela bi i dalje nositi modne revije, ali ne bi željela to doživljavati kao posao. Na pozornici sam imala tremu, ali kad je krenula pjesma, opustila sam se i sve je onda u redu- rekla je Tamara Tihelka i poručila djevojkama da se okušaju i dožive novo iskustvo noseći modne revije.

modeli7

Josipa Katalenac je dodala kako je atmosfera bila odlična u backstageu za vrijeme modne revije u Križevcima. – Plesale smo na sve pjesme u pauzama između izlazaka, a modne revije pozitivno utječu na samopouzdanje cura- kazala je Lucija Katalenac.

Matea Horvat iz Križevaca također je prvi puta sudjelovala na modnoj reviji.

modna48

-Nije me trebalo nagovarati, željna sam novih izazova i volim isprobavati čari života. Smatrala sam da će biti jednostavno pokazati haljine koje ima “Weekend Boutique”, ali ipak me bilo strah. Naime, modne revije nose cure s iskustvom, a ja sam više sportski tip djevojke. Probala sam i uspjela! Ekipa je bila odlična i zato planiram i dalje nositi modne revije – rekla je Matea Horvat i pozvala djevojke da probaju nositi modnu reviju.

modeli3

Na kraju razgovora s ovim sjajnim djevojkama otkrili smo da Josipa, Irena i Matea imaju dečke, dok su Barbara i Tamara još uvijek slobodne. Razgovarali smo u križevačkom restoranu “Calypso” i napravili nekoliko fotografija s vlasnicama “Weekend Boutiqua”, Suzanom Florenino i Boženom Matosović.

modelimodeli1

prigorski.hr

Provjerite i ovo

1-mišel

Mišel Doskočil od zaborava spašava autohtoni križevački specijalitet zanimljivog naziva

U sklopu Adventa u Križevcima, građani će na božićnom domjenku 21. prosinca moći uživati u …

sven i andrea (1)

Kreativni spoj // Sven Šestak i Andreja Živko, koprivničko-đurđevački par koji oduševljava svojim umjetničkim radovima

Koprivničko-đurđevački likovno-glumački par Andreja Živko i Sven Šestak nedavno su predstavili svoju privatno-poslovnu suradnju koprivničkim …