HDZ

Raspuštena osječka gradska organizacija HDZ-a

Osječko-baranjski Županijski odbor HDZ-a jednoglasno je odlučio raspustiti osječku gradsku organizaciju stranke, nakon što je njezin dosadašnji predsjednik Vlatko Kopić podnio ostavku, te je za povjerenika stranke do unutarstranačkih izbora imenovan županijski vijećnik Željko Kovačević.

Predsjednik županijskog HDZ-a Ivan Anušić u srijedu je na konferenciji za novinare u Osijeku izvijestio kako će novoimenovano stranačko povjerenstvo voditi pripreme osječkog HDZ-a za lokalne izbore u proljeće, te odlučiti i hoće li se unutarstranački izbori održati prije ili poslije lokalnih izbora.

Bivši čelnik osječkog HDZ-a Kopić pojasnio je kako se na povlačenje s te dužnosti odlučio jer, zbog obveza koje ima kao saborski zastupnik i liječnik u osječkom KBC-u, smatra kako se u predstojećoj predizbornoj kampanje ne bi mogao dovoljno kvalitetno angažirati u stranci. Stoga je, kaže, odlučio mandat dati na raspolaganje stranci i svoje mjesto prepustiti osobi koja ima dovoljno političkog i stručnog iskustva.

Anušić je opovrgnuo medijska nagađanja u narušenim odnosima u osječkom HDZ-u, ističući kako je za veliku stranku poput HDZ-a, koja ima svoje unutarstranačke procese, normalno da postoje različita mišljenja i stavovi. “Ovo ne radimo zbog osobnih animoziteta, već su ovo pripreme kako bismo potpuno spremni izašli na lokalne izbore koje shvaćamo vrlo ozbiljno. Znamo da ima onih koji ne žele vidjeti HDZ na vlasti u Osijeku, gdje nikada nismo imali gradonačelnika, ali jamčim da će HDZ okrenuti stvari u svoju korist”, poručio je.

Za medijske napise da će HDZ-ova kandidatkinja za osječku gradonačelnicu na lokalnim izborima biti književnica Ivana Šojat Anušić, kazao je kako je ona zasigurno jedan od najozbiljnijih kandidata za gradonačelnika, ali ne i jedina osoba s kojom se razgovaralo. “Odluka još nije službeno donesena, donijet će je stranačka tijela na skorašnjim sastancima i vrlo brzo ćemo, najkasnije do kraja siječnja, imati kandidate za osječkog gradonačelnika i osječko-baranjskog župana”, rekao je Anušić. Pojasnio je kako kandidata za župana mora potvrditi i Predsjedništvo HDZ-a, dok kandidata za gradonačelnika ne mora, ali treba biti predložen u suglasju s vrhom stranke.

(Hina)

fah

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

vrbovec3

DAN DRŽAVNOSTI Položeni vijenci u Vrbovcu i Dubravi

U povodu Dana državnosti održana je komemorativna svečanost pored spomen obilježja „Hrvatske kocka“ rad akademskog …

sah4

SVETOIVANJSKI ŠAHOVSKI TURNIR Goran Šegović pobjednik u Svetom Ivanu Žabnu

Svetoivanjski šahovski turnir u Svetom Ivanu Žabnu održan je u nedjelju, a otvorio ga je …