Izjava dana
cazma tiskovna

RADNI SASTANAK U ČAZMI Dinko Pirak: Svih 36 naselja obuhvaćeno je vodovodnom mrežom, a očekujem i odvodnju u našim naseljima

U Gradskoj upravi Grada Čazme jutros je predstavljeno stanje vodoopskrbe na čazmanskom području. Održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali saborski zastupnik Branko Hrg, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, voditelj Službe korištenja voda u Hrvatskim vodama Đino Zmijarević, gradonačelnik Čazme Dinko Pirak i direktor Komunalija Ivan Beljan.

-Grad Čazma i Hrvatske vode imaju dugogodišnju i kvalitetnu suradnju što je rezultiralo velikim ulaganjem na čazmansko područje što se tiče vodoopskrbe. Nema naselja na području Čazme koje nema vodovodnu mrežu i vodoopskrba je na jednom zavidnom nivou.  Kada sam postao gradonačelnik vodovodnu mrežu smo imali u svega dva naselja – Čazma i Dereza. Danas je svih 36 naselja obuhvaćeno vodovodnom mrežom.

pirak

Započeli smo s odvodnjom u Grabovnici, a Aglomeracija je projekt od kojeg puno očekujemo, odnosno na tom projektu moramo snažnije zaveslati, jer ćemo tako riješiti odvodnju naših naselja – kazao je Dinko Pirak.

pirak

Davor Vukmirić j istaknuo kako u Čazmi vlada pravo partnerstvo. -To je jedan od rijetkih prostora gdje sva sredstva koja planiramo, na terenu budu i utrošena. Zbog toga su i ti rezultati oko vodoopskrbe na visokoj razini kao i oko smanjenih gubitaka, koji su na razini od oko 50 posto. Jučer smo održali sastanak u Hrvatskim vodama s načelnicima Bereka, Štefanja i Ivanske, gdje je bio i gospodin Beljan i razmatrani su problemi koje tište ta područja, a to je upravo svrha Hrvatskih voda, da budemo na usluzi građanima – kazao je Davor Vukmirić i izrazio zadovoljstvo oko projekta Aglomeracije.

vukmiric

-Neke su stvari u fazi odlučivanja. Lipanj je rok za studiju izvodljivosti, a taj rok ne smijemo propustiti. Osjetio sam angažman i uključenost gradonačelnika, što je preduvjet uspješnog projekta, jer tamo gdje gradonačelnik nije do kraja uključen u pravilu problemi eskaliraju i tako se dođe do faze kada se neke stvari više ne mogu popraviti.

Pohvalio bih i angažman saborskog zastupnika Branka Hrga koji je jako angažiran kako bi ovo područje i područje Koprivničko-križevačke županije kod Hrvatskih voda postiglo maksimalan učinak – zaključio je Davor Vukmirić.

vukmiric

Đino Zmijarević je uvodno skrenuo pažnju na manju priključenost na vodovodnu mrežu u odnosu na hrvatski prosjek. -Pozivam ljude da se priključe. Uložili smo 30-ak milijuna kuna Hrvatskih voda plus sredstva Grada i Komunalnog poduzeća pa vrijednost tih projekata prelazi 40 milijuna kuna. U tijeku su dva projekta koji su pred krajem. Tako da smo i ove godine izdvojili preko milijun kuna sredstava za završetak tih projekata.

Radi se o projektu izvedbe i rekonstrukcije precrpnih stanica Bosiljevo, Marčani, Grginac, Palančani, Dapci II, Ilovača i Vinogradska, a sve je vrijedno 2,3 milijuna kuna. Drugi projekt se odnosi na izgradnju vodoopskrbnog cijevovoda Vučani, Miklouš, Martinac, a oko 1,6 milijuna je potrebno u ovoj godini za završetak.

dino zmijarevic

Prioritet je da iz plana smanjenja gubitaka, zajedno s Komunalcem, radimo na rekonstrukciji i izmjeni azbestnih cijevi na području grada Čazme, koja imaju najveća propuštanja – poručio je Đino Zmijarević.

Ivan Beljan rekao je kako se godišnje priključuje preko 400 domaćinstava. – Komunalije Vodovod imaju preko 5000 priključaka i nadamo se da će trend ići dalje. Uvijek ima novih potreba, a to se odnosi na odvojene i precrpne stanice, a tu imamo dobru podršku Hrvatskih voda.

beljan

Aglomeracijom otvaramo novo poglavlje. Nadamo se da ćemo sve rokove uspjeti zadovoljiti. Imamo projektantske kuće koje nam to rade. Ritam moramo dignuti na taj nivo da imamo i kanalizaciju i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda – rekao je Ivan Beljan.

Branko Hrg je uvodno svima čestitao na angažmanu. -Iskoristili ste maksimum na ovom dijelu oko vodoopskrbe. Vjerujem da će se i još više ljudi priključiti na vodovod i da će iskoristiti mogućnost konzumiranja zdrave, kontrolirane vode, pogotovo u današnjem vremenu kada je prostor dosta zagađen i ima velikih problema.

hrg

Na nama zastupnicima je da budemo pri ruci, da se javljamo na telefone, da komuniciramo, kontaktiramo, da lobiramo i mislim da tu problema nije bilo i nikad neće biti. Dinko zna dok nazove da uvijek ima otvoren telefon i da ću mu se sigurno natrag povratno javiti i napraviti sve što je u mogućnosti i mojoj moći da se pomogne gradu Čazmi, ali i svim jedinicama lokalne samouprave na području II. izborne jedinice, a prvenstveno na području gdje sam na neki način i izabran.

hrg

Najlakše je politički djelovati kad samo kritiziraš. Onda ti je super, možeš po svemu tući, mlatiti. lupati i to je onda jako lijepo i simpatično, ali od toga nema koristi. Budimo realni. Korisnije je djelovati na ovaj način. Povezivati od lokalne razine do nacionalne. Uključivati ljude, širiti taj krug i djelovati da svi zajedno od toga u konačnici imamo koristi – zaključio je Branko Hrg.

prigorski.hr

 

 

Provjerite i ovo

vrijeme

Evo kakvo vrijeme nas očekuje u petak

Pretežno oblačno s kišom, na Jadranu ponegdje obilnijom uz grmljavinu. U gorju snijeg uz stvaranje …

groblje

Majka traži istinu: Zbog propusta mrtvozornika koji nije na vrijeme napravio obdukciju – tuži državu Europskom sudu

Očajna majka već tri godine traži istinu o smrti 19-godišnjeg sina. Zbog propusta mrtvozornika – …