Izjava dana
zupanija

Provedena edukacija na temu izrade Strateškog plana „Županija-prijatelj djece“

Kako bi olakšali uspješnu provedbu svih deset koraka za dobivanje statusa „Županija-prijatelj djece“, Savez društava „Naša djeca“ u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija organizirao je jednodnevnu edukaciju na temu planiranja i izrade prijedloga Strateškog plana „Županija-prijatelj djece“, koja je okupila sudionike iz 12 županija. Edukaciji je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovala viša savjetnica-specijalistica iz Službe ureda župana Verica Ujlaki.

Prve dvije županije koje su stekle taj status su Krapinsko-zagorska i Primorsko-goranska, a kroz ovu dinamičnu edukaciju sudionici su dobili priliku međusobno razmijeniti stečena iskustva, dok je posljednji dio bio zamišljen kao praktični rad u kojemu se započelo s izradom Strateškog plana za županije. Sporazum o pristupanju projektu do sada je potpisalo 11 županija, među kojima i Koprivničko-križevačka, a izrada Strateškog plana sljedeći je korak. Na temelju odrednica donesenih Strateškim planom pratit će se trud i napori županija pri ostvarivanju ciljeva po pitanju dobrobiti djece.

Jedna od predavačica dr.sc. Arijana Mataga Tintor kazala je kako su nastojali sudionicima prenijeti znanja o tome kako napraviti procjenu potreba resursa u zajednicama iz kojih dolaze, kako postaviti ciljeve i aktivnosti koje prate te ciljeve te kako planirati proračunska sredstva da se prilikom izrade jasno vidi koliko županije izdvajaju za djecu. Okupljenima se obratio i prof.dr.sc. Josip Grgurić, član Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“, naglasivši važnost financijskih ulaganja u djecu.

Nakon uvodnog izlaganja o glavnim odrednicama projekta „Županija-prijatelj djece“, predavanje su nastavile profesorica Martina Ferić i psihologinja Tina Krznarić Jaković, koje su prošle kroz glavne korake pri osnivanju Koordinacijskog odbora projekta i donošenju prijedloga Strateškog plana.

prigorski.hr

foto: Hrvatska zajednica županija

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Patrik Maček/Pixsell

VIDEO Branko Hrg: U mirovinu s 41 godinom radnog staža i prije 67. godine i to bez penala

Saborski zastupnici Branko Hrg (HDS) i Darinko Kosor (HSLS) održali su u Hrvatskom saboru konferenciju …

ilustracija

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba tribine u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima

Županijski Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi koprivničko-križevačke županije povodom obilježavanja Međunarodnog dana …