izbori

prigorski picigIN Željko Picig: Novi stranački ogranci u “nezavisnoj ” županiji

Na proteklim lokalnim izborima u dva od tri grada u Koprivničko-križevačkoj županiji pobijedili su nezavisni kandidati. Mario Rajn u Križevcima i Hrvoje Janči u Đurđevcu. Izbore je “preživio” samo SDP-ov gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

S dva nezavisna gradonačelnika i pobjedom Darka Korena na izborima za župana Koprivničko-križevačke županije koji je na to mjesto stigao uz potporu stranke pod nazivom Mreža nezavisnih lista, može se konstatirati da je riječ o “nezavisnoj županiji”.

Bez obzira na nezavisne kandidate i veliki broj stranaka diljem Hrvatske, u Koprivničko-križevačku županiju stižu i nove političke opcije.
Nakon Vrbovca i u Križevcima je osnovan ogranak stranke “Milan Bandić 365 – Stranka rada i solidarnosti”, a za predsjednika je izabran Dragutin Lepčić. Za nekoliko dana zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osnovat će ogranak i u Koprivnici i sasvim sigurno će pokušati zakomplicirati tamošnju političku scenu.

Nije to jedina stranka koja utire put u Koprivničko-križevačkoj županiji. Stranka “Glas” Anke Mrak-Taritaš osnovat će ogranak u Križevcima i Gornjoj Rijeci, a sasvim sigurno će se raširiti diljem Podravine i Prigorja.

To su novine na podravsko-prigorsko političkoj pozornici, a što će se dalje događati, bit će zanimljivi pratiti.

Željko Picig/prigorski.hr

foto: fah

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

crosscity buckets1

Križevci: Šesto izdanje Crosscity Bucketsa pripalo „Očevima“

Jučer je održan sada već tradicionalni Crosscity Buckets, turnir u uličnoj košarci koji je posljednjih …

IMG_4382

FOTO Denis Bogović osvojio prvu brdsko-biciklističku utrku Mokrice-Brezje-Kusijevec

U organizaciji Turističke zajednice općine Sveti Petar Orehovec, Križevačke udruge biciklista i NK Hrvatsko bojovnik …