izbori

prigorski picigIN Željko Picig: Novi stranački ogranci u “nezavisnoj ” županiji

Na proteklim lokalnim izborima u dva od tri grada u Koprivničko-križevačkoj županiji pobijedili su nezavisni kandidati. Mario Rajn u Križevcima i Hrvoje Janči u Đurđevcu. Izbore je “preživio” samo SDP-ov gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

S dva nezavisna gradonačelnika i pobjedom Darka Korena na izborima za župana Koprivničko-križevačke županije koji je na to mjesto stigao uz potporu stranke pod nazivom Mreža nezavisnih lista, može se konstatirati da je riječ o “nezavisnoj županiji”.

Bez obzira na nezavisne kandidate i veliki broj stranaka diljem Hrvatske, u Koprivničko-križevačku županiju stižu i nove političke opcije.
Nakon Vrbovca i u Križevcima je osnovan ogranak stranke “Milan Bandić 365 – Stranka rada i solidarnosti”, a za predsjednika je izabran Dragutin Lepčić. Za nekoliko dana zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osnovat će ogranak i u Koprivnici i sasvim sigurno će pokušati zakomplicirati tamošnju političku scenu.

Nije to jedina stranka koja utire put u Koprivničko-križevačkoj županiji. Stranka “Glas” Anke Mrak-Taritaš osnovat će ogranak u Križevcima i Gornjoj Rijeci, a sasvim sigurno će se raširiti diljem Podravine i Prigorja.

To su novine na podravsko-prigorsko političkoj pozornici, a što će se dalje događati, bit će zanimljivi pratiti.

Željko Picig/prigorski.hr

foto: fah

Provjerite i ovo

Foto: G. Obran

Koren razriješio Lackovićeve ljude // Milodanović, Bardek i Radoš ostali bez mjesta u Upravnim vijećima Županijskih ustanova

Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije potvrdio je danas informaciju da su Dajana Milodanović, Mijo Bardek …

gudic

Pripreme križevačkih atletičara u Beogradu: Tihomir Gudić: “Oni su to zaslužili”

Pripreme križevačkih atletičara u Beogradu 3. dan Na tjednim pripremama u beogradskoj atletskoj dvorani nalazi …