Izjava dana
brza cesta krizevci

prigorski picigIN Željko Picig: Hoće li brza cesta ikada stići do Koprivnice?

Akcija Agrokor proteklih dana zasjenila je gotovo sve događaje u domovini, a pomalo je u sjeni ostao i sastanak koprivničko-križevačkog župana Darka Korena i saborskih zastupnika s područja Koprivničko-križevačke županije. Sastanku su se odazvali Branko Hrg, Damir Felak i Željko Lacković, a prisustvovao je i zamjenik župana Darko Sobota.

Raspravljali su o nekoliko tema, a najvažnije teme bile su nastavak gradnje brze ceste od Križevaca prema Koprivnici, Podravska magistrala i mreža željezničke infrastrukture. Na sastanak nije stigao samo HSS-ov saborski zastupnik Mladen Mađer.

Na sastanku ovakvog tipa trebao bi nazočiti i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, ali nije tajna da spomenuti ne gaji neke posebno dobre odnose sa županom Korenom i saborskim zastupnicima Lackovićem, Hrgom i Felakom koji jedini mogu lobirati za podravsko-prigorske projekte.

Saborski zastupnici iz Rijeke, Zadra, Splita i Metkovića nisu ti koji će se boriti za Podravinu i Prigorje.

Do Križevaca je brza cesta stigla, ali i Križevčani kao i svi ostali stanovnici Koprivničko-križevačke županije žele brzu ceste do Koprivnice jer često prometuju prema županijskom sjedištu.

Koren je prvi potez napravio, pozvao saborske zastupnike i zatražio pomoć u lobiranju projekata važnih za Koprivničko-križevačku županiju. Lacković konstantno lobira za svoj kraj, a na potezu su čelni ljudi Križevaca i Koprivnice od kojih se očekuje da projekte stave na papir i kažu za koje projekte trebaju lobirati podravsko-prigorski zastupnici.

Po svoj prilici križevački će gradonačelnik Mario Rajn učiniti takav potez, a radovalo bi da koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić bude predvodnik svih inicijativa oko dolaska brze ceste do Koprivnice.

Oko gradnje Pelješkog mosta svi saborski zastupnici s juga zemlje i iz svih stranaka bili su složni, ali oko Podravske magistrale sloga još nije na vidiku, a bez sloge neće biti ni ceste.

Željko Picig/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

atletska staza

SPORTSKI KOMENTAR Rezultat je jedino mjerilo!

Svaka sredina trebali bi se dičiti uspjesima svojih sugrađana i sugrađanki na svim razinama. Svaki …

Marko Prpic/PIXSELL

Dr. Davorka Budimir: Ima li volje za obračun s korupcijom?

Tijekom ljetnih mjeseci čak su tri prijedloga antikorupcijskih zakona bila u javnoj raspravi – zakon …