Izjava dana
izbori RH

prigorski picigIN: Izbori, izbori – preko 400 kandidatkinja i kandidata na nedjeljnim izborima

U nedjelju se u Križevcima održavaju izbori za članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. Na listama 55 stranačkih i lista grupa birača bit će upisana imena i prezimena 247 kandidata i 161 kandidatkinje. Posebno žestoka borba, očekuje se, bit će u gradskim četvrtima Centar, Gornji i Donji grad u kojima će birači moći birati između pet lista.

Po tri liste sastavljene su u Svetoj Heleni, Majurcu, Vojakovcu i Većeslavcu, i u tim se selima očekuje zanimljiva izborna utrka. Majurec je jedino mjesto u kojem su sastavljene dvije grupe birača, a jedna je stranačka.

Nedjeljni, popularno zvani “mjesni izbori”, proteklih godina bili su slab mamac za birače, čak je bilo lista na kojoj bi bilo sedam kandidata, a lista bi dobila 4 ili 5 glasova, što u prijevodu znači da kandidati nisu niti za sebe glasovali.

Bez obzira na slabu izlaznost na proteklim izborima, u nedjelju se ipak očekuje za mrvicu veća izlaznost. Tako bi sve političke opcije koje djeluju na križevačkom području osim izbora imale i svojevrsnu anketu po kojoj će se predviđati svi predstojeći “važniji” izbori (europski, parlamentarni, lokalni).

Izađimo u nedjelju na izbore! Iza 21 sat bit će poznato u kojim stožerima će biti slavlja, a u kojima tuge.

Željko Picig/prigorski.hr

Provjerite i ovo

zivot

KaŽe afinger: Smisao života

Nije me iznenadilo kaj bu večeras na Silvestrovo na leponaškoj dalekovodnici slikopis Smisao života Montija …

kip21

Kratki ogled o brončanom džinu

Nejasno mi je kako se u prvi plan uvodi sasvim marginalni problem: liči li novi …