romina2

PRIGORSKA MAJSTORICA U PRIPREMANJU ŠTRUKLJA Romina Brtan otkrila male tajne u pripremanju vrhunske prigorske delicije

Romina Brtan iz Prikraja Križevačkog, udana, majka troje djece, bivša križevačka gradska vijećnica i od proteklog vikenda pobjednica “Štrukljade” koja se održala pod organizacijskom kuhačom portala prigorski.hr u sklopu 51. Križevačkog velikog spravišča.

Romina je osvojila 1500 kuna i nagradu Podravke, a nakon što joj je križevački gradonačelnik Mario Rajn uručio nagrade, otkrila nam je male tajne u pripremanju ove vrhunske prigorske delicije.

romina4

Romina Brtan je za prigorski.hr otkrila tajnu u pripremanju vrhunskih prigorskih štruklja. – Tajna je u dobroj volji i umijeću mojih prstiju. Ništa ne važem, ali treba znati kakvo treba biti tijesto, a pripremati štruklje me naučila moja krizmana kuma prije dvadeset godina – rekla je Romina i dodala kako je za krštenje svojeg drugog djeteta omijesila i ispekla 200 komada štruklja za sve goste.

romina1

-Mora biti domaći, kvalitetan friški sir i domaće friško vrhnje. Treba i brašna i tijesto ne smije biti pretvrdo ni premekano. Mora malo odstajati, jer se ne može razvlačiti i to je jedna od tajni. Tko god peče štruklje zna da tijesto mora malo odstajati.

Štruklji ne smiju biti preslani, mora biti optimalna količina soli, kako u tijestu, tako i u siru. Uvijek probam slanoću u siru – kazala je Romina i napomenula kako priprema i štruklje od voća.

romina3

-Sad su na redu jabuke petrovke i to su fini štruklji. Ukućani hvale moje štruklje, a mjesečno ih pripremam barem dva do tri puta. Za pripremiti jedan protvanj štruklja treba sat vremena i još 35-40 minuta terba za pečenje, ovisno o rolu i treba ih peći na 180-200 stupnjeva – kazala je i otkrila što još stavlja na štruklje.

-Na vrh stavim vrhnje i premažem štruklje s kiselim domaćim vrhnjem, a za natjecanje sam domaćim putrom premazala sa strane i između svakog štruklja. Putar sam koristila umjesto ulja ili masti – kazala je prigorska majstorica štruklja.

romina

-Vjerujem da ću se prijaviti i sljedeće godine na “Štrukljadu”, a moram zahvaliti suprugu, mami svekru i svekrvi što su čuvali moje troje dječice da bi ja mogla u miru pripremiti štruklje – zaključno je rekla pobjednica križevačke “Štrukljade 2018”.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

opg horvat

Na koprivničkoj tržnici možete nabaviti sok od aronije OPG-a Branke Horvat

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti Gradsko komunalno poduzeće Komunalac i Grad Koprivnica, proteklog tjedna …

IMG_0059

Tvrtka Kolor Granit proslavila 11. rođendan // Vitomir Mijić: Bez svesrdne pomoći, tolerancije i razumijevanja supruge Katarine i djece ne bih bio tako uspješan

Kolor Granit tvrtka je koja postoji od 2007. godine, a danas je svečano proslavila 11 …