Izjava dana
plavec

PRIGORSKA LEGENDA Josip Plavec obožava konje i desetljećima vozi mladence kočijom do oltara

Josip Plavec (62), iz Svetog Petra Orehovca, uzgajivač i obožavatelj konja i predsjednik Udruge hrvatskih toplokrvnjaka bio nam je sugovornik tijekom Konjičkih igara koje su se održale u Svetom Petru Orehovcu.

plavec

-Konje imam od kada znam za sebe, a konje je imao moj pradjed od 1895. godine. Od te godine su u obitelji Plavec konji. Sad imam 24 konja, a osim konja na gospodarstvu imam 20 bikova- rekao je Plavec i napomenuo kako su nekada samo konji služili kao prijevozno sredstvo.

Željko Lukunić/Pixsell // Josip Plavec na svojem imanju 2010. godine
Željko Lukunić/Pixsell // Josip Plavec na svojem imanju 2010. godine

-Osim toga, orali su, vozili vino, radili u šumi, a 70-ih godina traktori su polako potisnuli konje – rekao je i dodao kako je 80-ih godina počeo kočijom voziti mladence na vjenčanja.

-U početku nije to bilo aktualno, jer su automobili bili u modi. Nakon 90-ih to se vratilo i mladencima je to postalo interesantno. Ove godine sam vozio mladence pred oltar već na četiri vjenčanja, a do kraja godine ima dogovoreno još četiri- istaknuo je Plavec i napomenuo kako ga mladenci mogu kontaktirati na 099/3507 495.

plavec josip

-Mladenci mogu birati bijele, crne, šarene konje, a mladence sam najdalje vozio do Bjelovara, Đurđevca i Virovitice- rekao je Josip Plavec i kazao kako je sedam godina radio u Zagrebu u Kravat pukovniji.

josip plavec

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

lipa12

Križevci: Đurđevo pod lipom – nematerijalna kulturna baština?

Gornjegradsko dobrotvorno i kulturno Društvo “Lipa” Križevci, prostoru Doma sv. Marka Križevčanina organiziralo je u …

foto: Facebook Marko Švagelj

Hrvatski malonogometaši pobijedili Njemačku na Svjetskom prvenstvu u Portugalu

Od 23. do 29. rujna na glavnom gradu Portugala najbolji svjetski malonogometaši bore se za …