Izjava dana
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predstavljene knjige Josipa Petrlića Pjera “47 zrna” i “Radionica povijesnih priča”

U organizaciji Križevačke udruge pjesnika i pisaca u četvrtak je 2. travnja 2015. u Multimedijalnom kulturnom centru u Križevcima održano predstavljanje knjiga Josipa Petrlića Pjera “47 zrna” i “Radionica povijesnih priča”.

Zbirka pjesama “47 zrna” napisana je na hrvatskom i francuskom jeziku. U zbirci su objavljene lirske minijature, a svaka minijatura ostavlja bogat dojam na sva čovjekova osjetila. Čitanjem ove zbirke u čovjeku se gradi ljubavna bajka, istaknula je recenzentica zbirke pjesama prof. Ana Rajković.

Roman “Radionica povijesnih priča” knjiga je o povijesti Križevaca namijenjena ponajprije djeci, ali i odraslima. Autor na senzibilan i razigran način opisuje djetinjstvo u Križevcima u kojima je odrastao, napomenula je prof. Rajković.

Na kraju predstavljanja autor Josip Petrlić Pjer naglasio je da je nakladnik knjiga Križevačka udruga pjesnika i pisaca te je zahvalio mnogima na pomoći u realizaciji, posebice Sonji Granić Stević, Sanji Benko, Krunoslavu Hunjaku te članovima svoje obitelji.

Predstavljanje knjiga okupilo je brojne znatiželjnike koji su u ugodnoj atmosferi uživali u pisanom stvaralaštvu autora Josipa Petrlića Pjera. Dijelove iz knjiga interpretirali su Ljiljana Picig, Željka Kržek-Novosel i Ottone Novosel Franz, a u glazbenom dijelu programa nazočni su uživali u interpretacijama Tereze Gabrić, članice zbora HRT-a. Predstavljanje je vodio Ottone Novosel Franz, koji je nakon čitanja odlomaka iz romana izrazio želju da se snimi prvi križevački film za djecu.

Željko Picig

 

Fotografija: prigorski.hr

Provjerite i ovo

strel

STRELJAŠTVO – Križevčani četvrti u četvrtom kolu

Križevački strijelci iz SK Križevci 1252 nastupili su u nedjelju u Čakovcu u 4. kolu …

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

[FOTO/VIDEO] Otvoren KTC-ov centar u Karlovcu

U nazočnosti brojnih kupaca, uzvanika i vlasnika obitelji Katavić iz Križevaca u Senjskoj ulici na …