Izjava dana
vitez

PREDSTAVLJAMO PRIGORSKA NOGOMETNA SUTKINJA Valentina Vitez: Kad se uživim u utakmicu, ne obazirem se na povike i sudim onako kako treba

Prvu seniorsku utakmicu kao pomoćna sutkinja odradila je u nedjelju u Svetom Petru Orehovcu Valentina Vitez (17) iz Svetog Ivana Žabna. Valentina pohađa Srednju gospodarsku školu u Križevcima, smjer fitofarmaceut i prvu svoju seniorsku utamicu sudila je u susretu Kalnika i Viktorije.

-U Svetom Petru Orehovcu sam “mahala” jer nedostaje sudaca i to mi je bila prva seniorska utakmica, a isti daj dan sam sudila dvije utakmice u Križevcima – kazala je uvodno Valentina Vitez.

vitez

Valentina nam je ispričala svoj životni put i rekla kako je udomljena i da ju je brat uvijek tjerao da s njim igra nogomet. -Trenirala sam nogomet od svoje 12 godine s dečkima u Svetom Ivanu Žabnu, ali s njima nisam mogla igrati utakmice, samo smo zajedno trenirali.

Kad sam krenula u srednju školu dobila sam poziv za Vrbovec i tamo sam igrala nešto više od godinu dana. Nakon toga sam krenula na tečaj i počela suditi. Puno toga sam znala i nije bilo teško pohvatati sve oko suđenja- kazala je Valentina Vitez i dodala kako je sudački tečaj besplatan i da je imala podršku od svojih doma.

sutkinja1

-Nakon završetka tečaja, prve vježbe i prve utakmice sam sudila u Koprivnici. Slaven Belupo je odrađivao treninge, a mi smo radili kao da je bila utakmica. Nakon tih utakmica počela sam suditi utakmice mlađih uzrasta i budući da još nemam 18 godina uglavnom sudim mlađim uzrastima. Sad sam krenula s “mahanjem”.

U ožujku ću imati 18 godina i onda ću moći suditi više rangove natjecanja – kazala je sutkinja Valentina i napomenula kako sudac uvijek može pogriješiti i nije svaka utakmica ista.

sutkinja4

-Već i kod suđenja mlađim uzrastima ima ružnih riječi i vikanja. Znaju dovikivati “nije ti ovo balet”, “idi doma, kuhaj ručak”, “primi se kuhače”, a kod starijih zna biti i puno težih riječi. Kad se uživiš u utakmicu, ne obazirem se na povike i sudim onako kako treba.

Imam ljubav prema suđenju i sretna sam kad odradim odlično svoj posao – istaknula je Valentina i poručila da suđenje treba probati i doživjeti. -S vremenom je sve bolje i bolje i preporučujem ovaj posao svim djevojkama koje to žele raditi – kazala je i dodala kako u nogometnom svijetu nema određenog uzora.

sutkinja3

-Želja mi je kao kao i svakom sucu napredovati u rangove više – zaključila je na kraju razgovora za prigorski.hr prigorska sutkinja Valentina Vitez.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

vrbovec

Vrbovčani u pohodu na gornji dio prvenstvene ljestvice

U susretima 11. kola 3. HNL-a zapad u subotu će se sastati Vrbovec-HAŠK, Vinogradar-Opatija, Krk-Novigrad, …

mjesni odbori

Đurđevački mjesni odbori svojim prijedlozima sudjeluju u kreiranju proračuna za 2019. godinu

Gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković u Gradskoj …