zbornik muzej kc (1)

Predstavili novi Podravski zbornik

U povodu obilježavanja Dana Grada Koprivnice jučer je predstavljeno novo izdanje Podravskog zbornika, 44. u nizu u koprivničkoj Galeriji Mijo Kovačić. Na početku večeri glazbeni uvod je izveli su članovi KUD „Fran Galović“ iz Peteranca. Poveznica između njih i Zbornika peteranski je vez file koji kao nematerijalno kulturno dobro Hrvatske krasi ovogodišnju naslovnicu.

zbornik muzej kc

 

Ispred Grada Koprivnice kratko se obratila zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž istaknuvši vrijednost publikacije za Podravinu i Koprivnicu, a o samom nastanku knjige i njenom sadržaju detaljnije su govorili glavni i odgovorni urednik Robert Čimin, izvršna urednica Vesna Peršić Kovač te autori.

Ovogodišnje izdanje sastoji se od 10 članaka te isto toliko priloga, među kojima je zamjetnija količina radova povijesne tematike, a predstavljena su i tri književnika te već tradicionalno Podravsko nakladništvo i Podravske kronike. Zbornik je tiskan u 800 primjeraka, a njegovo je izlaženje potpomognuto ponajprije sredstvima Grada Koprivnice, a potom Koprivničko-križevačke županije, Gradova Đurđevac i Ludbreg te Općina Kloštar Podravski, Legrad, Gola, Đelekovec, Hlebine, Molve, Peteranec, Virje, Koprivnički Ivanec i Novigrad Podravski, kao i tvrtki Hartmann d.o.o. i Baltazar d.o.o. iz Koprivnice.

Uslijedit će predstavljanja u Ludbregu i Đurđevcu te drugim sredinama prema ukazanoj potrebi.

podravski zbornik

prigorski.hr

 

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

zabno11

FOTO Promicanje istine o Domovinskom ratu u Svetom Ivanu Žabnu

Tijekom mjeseca studenog učenici Osnovne škole “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno  sudjelovali su u projektu …

ilustracija

VIDEO NAJAPSURDNIJI PROPISI ZA MALE PODUZETNIKE Nije lako voditi obrt ili tvrtku u Hrvatskoj

Izgleda da je voditi obrt ili tvrtku u Hrvatskoj jednako vođenju svemirske postaje. Svaki dobar …