Mirela Švorc i Dražen Laljek/G. Obran
Mirela Švorc i Dražen Laljek/G. Obran

Policija upozorava: Ne bježite s mjesta nesreće, naći ćemo vas i to će vas koštati

Sve više je prometnih nesreća u kojima počinitelji bježe s mjesta događaja. Zaključak je to današnje tiskovne konferencije održane u Policijskoj upravi Koprivničko-križevačke županije na kojoj su Dražen Laljek, glasnogovornik PU Kc-kž i Mirela Škvorc, voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u Upravi.

– Gotovo sto posto počinitelja koji napuste mjesto prometne nesreće u konačnici pronađemo tako da svi ti pojedinci koji se odlučuju na takav postupak ništa ne postižu – objasnila je M. Škvorc te naglasila kako zbog tog čina svi ti pojedinci imaju samo više problema.

– U slučaju napuštanja prometne nesreće treba napomenuti da s obzirom da policija troši dosta svojih resursa svi ti troškovi kada se vozač pronađe, stavljaju se njemu na teret – rekla je i dodala kako u posljednjem takvom slučaju, u prometnoj nesreće i u Podravskoj Selnici još uvijek tragaju za počinitelju. Podsjetimo, prije nekoliko dana u blizini Selnice, pješak pod utjecajem alkohola teže je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila na otvorenom dijelu ceste. Oko 1:30, na muškarca rođenog 1987. godine naletjelo je zasad nepoznato vozilo. Osoba koja je sjedila za upravljačem nije se zaustavila i pružila pomoć, nego je napustila mjesto događaja i policija za njom traga. Pješak je zadobio teške ozljede, a bio je pod utjecajem alkohola od 2,09 promila.

Osvrnula se i na broj nesreća sa smrtnim posljedicama. U ovih devet mjeseci bilo ih je sedam, u kojima je poginulo sedam osoba. Lani je bilo u istom razdoblju pet takvih nesreća.

– Osim smrtno stradalih, zabilježili smo i teško ozljeđivanje 43 osobe i 210 lakše ozlijeđenih. To je čak 20 posto ukupno stradalih osoba, što je veliko povećanje – zaključila je Mirela Škvorc.

laljek (1)

Dražen Laljek osvrnuo se na stanje kriminalitet, odnosno broju kaznenih djela. Na godišnjoj razini zabilježen je rast od nekih 10 posto pa je tako bilo 961 slučaja.

– TIjekom rujna zabilježili smo 90 kaznenih djela koja se provode po službenoj dužnosti, gdje smo prijavili 32 osobe, a čija je ukupna materijalna šteta nešto više 233.000 kuna – objasnio je D. Laljek i napomenuo kako je razrješenost kaznenih djela oko 70 posto. Najviše kaznenih djela, 40, na križevačkom području, 35 na koprivničkom i 15 na đurđevačkom.

go/prigorski.hr

 

Provjerite i ovo

PIXSELL

[VIDEO] U Zagrebu održana povorka podrške profesoru iz Čakovca

Danas je u Zagrebu održana povorka podrške profesoru iz Čakovca, Franji Dragičeviću koji je posljednjih …

vocin14

Hodočašće hrvatskih branitelja u Voćin povodom 27. godišnjice voćinskih stradanja

Povodom 27. obljetnice razaranja Gospinog svetišta u Voćinu i ubojstva četrdeset sedmero njegovih stanovnika, 13. …