Izjava dana
inkubator

Poduzetnički inkubator u Đurđevcu gradit će Bistra d.o.o.

Ovaj tjedan je završila javna nabava prema kojoj je izabran izvođač za izgradnju zgrade Poduzetničkog inkubatora u Đurđevcu.

Podsjećamo da je prethodni natječaj bio poništen i sada je postignuta povoljnija cijena za oko 300.000,00 kuna. Izabrana je ponuda Bistre d.o.o. koja iznosi oko 8,6 mil. kuna, a uskoro se očekuje odluka o odabiru, potpis ugovora i uvođenje u posao.

Radi se o projektu u sklopu kojeg će se izgraditi nova, moderna poslovna zgrada u kojoj će biti smješten poduzetnički inkubator.

Na površini od 650 m2, smjestit će se 20 opremljenih funkcionalnih prostora u potpunosti prilagođenih potrebama poduzetnika, uključujući ured za voditelja inkubatora, co-working prostor, konferencijsku dvoranu i 17 prostora za poduzetnike. Tim novim prostorima, kao i pružanjem savjetodavnih usluga, privući će se nove investicije te će se tako stvoriti preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta. Kroz projekt se financira i plaća za jednu osobu- voditelja projekta. Projekt Poduzetnički inkubator Đurđevac sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u iznosu 8,6 mil. kuna.

-Projektom želimo mladim i obrazovanim ljudima osigurati preduvjete i pomoć kod osnivanja novih poduzeća, a kojima će osigurati vlastitu egzistenciju, te će kroz svoje poslovanje doprinijeti kvaliteti života u Đurđevcu. Inkubator je zapravo nastavak mjera iz Programa poticanja poduzetništva čime Grad Đurđevac nastoji potaknuti što više mladih poduzetnika početnika na pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Gradsko vijeće Grada Đurđevca donijelo je i odluku kojom je definirana cijena korištenja poslovnog prostora u Inkubatoru te je definiran i postotak subvencije od stane Grada za buduće stanare Inkubatora. Za sve korisnike subvencija traje pet godina te je u prvoj godini zakup prostora besplatan, u drugoj godini iznosi 75% od ukupnog iznosa subvencije, u 3. godini je 50% dok u 4. i 5. godini iznos subvencije iznosi 25%.

-Projekt poduzetničkog inkubatora započeo je s radom još prošle godine, bez obzira što još nije izgrađena zgrada. Sve je spremno za početak radova, a naš cilj je što prije omogućiti radnu atmosferu u objektu jer su nam se već javili zainteresirani budući stanari- istaknuo je Janči.

 

prigorski.hr

Provjerite i ovo

vrijeme1

Pretežno oblačno

Pretežno oblačno uz povremenu oborinu, osobito u zapadnim krajevima. Na kopnu će većinom padati snijeg. …

tolusic

Tolušić o fotomontaži: Bandi koja se zaigrala poručujem da su se namjerili na krivog

Ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića napali su fotomontažama. Zbog fotografija koje su ga …