Izjava dana
vatrogasci

Podravsko-prigorski vatrogasci na izvanrednoj dislokaciji u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Podravsko-prigorski vatrogasci jučer su se uputili na izvanrednu dislokaciju gašenja katastrofalnog požara koji je izbio na Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, na poziv glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića. Dolaskom na područje Dubrovačko-neretvanske županije, danas u jutarnjim satima preusmjereni su na gašenje požara u Kulu Norinsku na području Metkovića.

Voditelj smjene je zamjenik zapovjednika JVP-a Đurđevac Alen Škudar, a na dislokaciji sudjeluje 17 podravsko-prigorskih vatrogasaca, devet profesionalaca iz JVP-a Koprivnica, JVP-a Križevci i JVP-a Đurđevac te osam dobrovoljaca iz DVD-a Virje, DVD-a Đurđevac, DVD-a Kalinovac, DVD-a Sigetec, DVD-a Kloštar Podravski i DVD-a Bukovje.

Ukupno su im na raspolaganju četiri auto cisterne i dva kombi vozila, a vatrogasce su na odlasku na zadatak otpremili i pozdravili županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan i zapovjednik JVP-a Križevci Ivan Matosović.

Dislocirani vatrogasci opremljeni su propisanom osobnom i zaštitnom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara u objektima te opremom za vezu te zadovoljavaju uvjete koji proizlaze iz Zakona o vatrogastvu i podzakonskih akata. Pored vatrogasnih snaga Koprivničko-križevačke županije, dislocirani su i vatrogasci iz cijele Hrvatske.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

vrijeme1

Pretežno oblačno

Pretežno oblačno uz povremenu oborinu, osobito u zapadnim krajevima. Na kopnu će većinom padati snijeg. …

tolusic

Tolušić o fotomontaži: Bandi koja se zaigrala poručujem da su se namjerili na krivog

Ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića napali su fotomontažama. Zbog fotografija koje su ga …