Izjava dana
Jurica Galoić/Pixsell
Jurica Galoić/Pixsell

Počelo suđenje Saši Lozaru zbog prometne nesreće sa smrtnom posljedicom

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo je suđenje pjevaču i radijskom voditelju Saši Lozaru zbog prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Nikola Marinković, pješak na kojeg je 18. veljače svojim Mercedesom na Selskoj cesti naletio Saša Lozar, preminuo je 1. ožujka u bolnici. Lozar je na Marinkovića naletio svojim automobilom dok je 86-godišnjak prelazio cestu na mjestu gdje nema označenog pješačkog prijelaza i semafora.

Svjedočio liječnik

– Kretao sam se vrlo sporo. Često tamo prolazim. U blizini je škola. Pokraj mene, u desnom traku bilo je dostavno vozilo. Mislim da je bio bijeli kombi koji je dao desni žmigavac i skrenuo prema prilaznom kolniku neke zgrade, s time da je pri skretanju uzeo veći ‘ajnšlag’ pa da je prednjim dijelom ušao i u moj trak. Potom se predamnom stvorio pješak – branio se Lozar.

No svjedok Ivan B., inače liječnik po struci, drukčije je opisao scenu, piše jutarnji.hr.

– Bio sam suvozač u autu svog prijatelja i išli smo po zapadnom kolniku Selske ceste te smo na raskrižju s Baštijanovom stali na crveno svjetlo na semaforu, Kad se upalilo zeleno, Mario je krenuo, a ja sam gledao polulijevo i uočio muškarca sa štapom kako užurbano hoda. Gledao je desno i prošao jedan kolnički trak te došao do polovice drugog kad ga je udario Mercedes u predjelu nogu. Pješak je udario glavom i lijevom stranom tijela u vjetrobransko staklo.

Dotrčali smo do unesrećenog. Bila mu je slomljena lijeva noga. Djelovao je zapušteno, dezorijentirano i želio se ustati. Vozač Mercedesa je izašao iz auta, bio je u šoku i želio pomoći – rekao je svjedok Ivan B. Odgovarajući na pitanje tužitelja je li u trenutku naleta vidio druga vozila, rekao je da nije, a je li prije nesreće bilo auta, nije mogao reći. No smatra da se Mercedes nije kretao velikom brzinom već je “išao uobičajeno za taj dio Selske i da vozač nije mogao izbjeći nalet na pješaka.”

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

policija

Policija zaustavila pijanog vozača bez položenog vozačkog ispita

Na Prekršajni sud u Koprivnici u srijedu je doveden je 28-godišnji vozač koji je u …

ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

Galama i tučnjava pijanih muškaraca i nevjenčane supruge rezultirala dolaskom policije

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je kako je u srijedu oko 17 sati na Trgu kralja …