Izjava dana
Foto: G. Obran
Foto: G. Obran

Počelo dugo očekivano asfaltiranje spojne ceste Starigrada i Reke u Koprivnici

Počela je rekonstrukcija spojne prometnice između koprivničkih prigradskih naselja Starigrad i Reka. U ovoj, prvoj, fazi radova bit će asfaltirano 1,3 kilometara prometnice koja će u punom profilu biti dugačka 2,8 kilometara.

– Ovo je samo jedan u nizu europskih projekata koje ove godine imamo u realizaciji. Ukupna vrijednost projekta je oko osam milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost ugovorenih projekata koje provodi Grad Koprivnica oko 46 milijuna kuna. Ova spojna cesta dugo se čekala i vjerujem da će značajno doprinijeti kvaliteti prometovanja i sigurnosti sudionika u prometu – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

radovi starigrad reka

Dužina prometnice koja je će biti rekonstruirana iznosi 2.863,87 metara, a širine 5,50 metara. Izvan naseljenog dijela prometnice izgradit će se obostrane biciklističke trake širine 1,5 metara, dok je unutar naselja predviđena pješačka staza širine 2,5 metra.

Projekt je sufinanciran iz sredstava Europskog fonda za ruralni razvoj s maksimalnim iznosom javne potpore od 7.506.800 kuna, dok je ostatak sredstava osigurao Grad Koprivnica.

radovi starigrad reka 2

Investitor rekonstrukcije prometnice je Grad Koprivnica, a izvođač radova na spojnoj prometnici je Zajednica ponuditelja PZC Varaždin d.d. i Koming iz Koprivnice.

go/prigorski.hr

Provjerite i ovo

Marko Prpić/PIXSELL

Povjerenstvo steže obruč oko Bandića u slučajevima Puh i Mađer

Milan Bandić jača svoje redove na lokalnoj razini. Pridružio mu se i načelnik Stubičkih Toplica. …

vrijeme1

Pretežno oblačno

Pretežno oblačno uz povremenu oborinu, osobito u zapadnim krajevima. Na kopnu će većinom padati snijeg. …