Foto: G. Obran
Foto: G. Obran

Počelo dugo očekivano asfaltiranje spojne ceste Starigrada i Reke u Koprivnici

Počela je rekonstrukcija spojne prometnice između koprivničkih prigradskih naselja Starigrad i Reka. U ovoj, prvoj, fazi radova bit će asfaltirano 1,3 kilometara prometnice koja će u punom profilu biti dugačka 2,8 kilometara.

– Ovo je samo jedan u nizu europskih projekata koje ove godine imamo u realizaciji. Ukupna vrijednost projekta je oko osam milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost ugovorenih projekata koje provodi Grad Koprivnica oko 46 milijuna kuna. Ova spojna cesta dugo se čekala i vjerujem da će značajno doprinijeti kvaliteti prometovanja i sigurnosti sudionika u prometu – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

radovi starigrad reka

Dužina prometnice koja je će biti rekonstruirana iznosi 2.863,87 metara, a širine 5,50 metara. Izvan naseljenog dijela prometnice izgradit će se obostrane biciklističke trake širine 1,5 metara, dok je unutar naselja predviđena pješačka staza širine 2,5 metra.

Projekt je sufinanciran iz sredstava Europskog fonda za ruralni razvoj s maksimalnim iznosom javne potpore od 7.506.800 kuna, dok je ostatak sredstava osigurao Grad Koprivnica.

radovi starigrad reka 2

Investitor rekonstrukcije prometnice je Grad Koprivnica, a izvođač radova na spojnoj prometnici je Zajednica ponuditelja PZC Varaždin d.d. i Koming iz Koprivnice.

go/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

zabno11

FOTO Promicanje istine o Domovinskom ratu u Svetom Ivanu Žabnu

Tijekom mjeseca studenog učenici Osnovne škole “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno  sudjelovali su u projektu …

ilustracija

VIDEO NAJAPSURDNIJI PROPISI ZA MALE PODUZETNIKE Nije lako voditi obrt ili tvrtku u Hrvatskoj

Izgleda da je voditi obrt ili tvrtku u Hrvatskoj jednako vođenju svemirske postaje. Svaki dobar …