Izvor: glaspodravine.hr
Izvor: glaspodravine.hr

Počelo 14. savjetovanje uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj

U đurđevačkom hotelu Picok, počelo je održavanje 14. savjetovanja uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj. Cilj savjetovanja prvenstveno je edukacija i informiranje uzgajivača svinja, ali i stručnjaka iz različitih područja svinjogojstva kao što su uzgoj i selekcija, držanje i hranidba svinja, zakonske legislative, ruralni razvoj, preventiva i zdravstvena zaštita, tehnologija proizvodnje, kvalitete svinjskog mesa, mesa hrvatskih farmi kao i ostalih aktualnih tema, piše glaspodravine.hr.

Predavanja će održati profesori Agronomskog i Veterinarskog fakulteta iz Zagreba, Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka, stručnjaci Hrvatske poljoprivredne agencije, te sami uzgajivači kroz vlastiti primjer i kroz korisne savjete i razmjene iskustava. Temeljem prijašnjih iskustava, zaključak je da je savjetovanje središnje mjesto susreta uzgajivača i stručnjaka, razmjene iskustava unutar samih proizvođača, stjecanja korisnih i primjenjivih spoznaja, kao i unaprjeđenja poslovnih odnosa.

Ove godine na savjetovanju je predviđeno i održavanje dvije aktualne panel rasprave, novosti i aktualnosti uzgoja komercijalnih pasmina, uvažavajući tradicionalni uzgoj posvećen autohtonim pasminama kao i zdravstvenoj zašiti. Osim panel diskusija sa aktivnim sudionicima uzgajivača i struke, održat će se i niz stručnih predavanja kroz aktualnosti iz različitih područja svinjogojske proizvodnje.

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

kukuricek

Kukuriček: Mališani uz pjesmu i dobru zabavu na dječjem festivalu imali svoju večer

U Sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu, u subotu je održan Dječji festival Kukuriček 2018. …

rajn

Mario Rajn: Za rekonstrukciju Frankopanske ulice osigurano 2,5 milijuna kuna

Križevački gradonačelnik Mario Rajn najavio je na današnjoj konferenciji za medije kako će se rebalansom …