Izjava dana
Izvor: glaspodravine.hr
Izvor: glaspodravine.hr

Počelo 14. savjetovanje uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj

U đurđevačkom hotelu Picok, počelo je održavanje 14. savjetovanja uzgajivača svinja u Republici Hrvatskoj. Cilj savjetovanja prvenstveno je edukacija i informiranje uzgajivača svinja, ali i stručnjaka iz različitih područja svinjogojstva kao što su uzgoj i selekcija, držanje i hranidba svinja, zakonske legislative, ruralni razvoj, preventiva i zdravstvena zaštita, tehnologija proizvodnje, kvalitete svinjskog mesa, mesa hrvatskih farmi kao i ostalih aktualnih tema, piše glaspodravine.hr.

Predavanja će održati profesori Agronomskog i Veterinarskog fakulteta iz Zagreba, Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka, stručnjaci Hrvatske poljoprivredne agencije, te sami uzgajivači kroz vlastiti primjer i kroz korisne savjete i razmjene iskustava. Temeljem prijašnjih iskustava, zaključak je da je savjetovanje središnje mjesto susreta uzgajivača i stručnjaka, razmjene iskustava unutar samih proizvođača, stjecanja korisnih i primjenjivih spoznaja, kao i unaprjeđenja poslovnih odnosa.

Ove godine na savjetovanju je predviđeno i održavanje dvije aktualne panel rasprave, novosti i aktualnosti uzgoja komercijalnih pasmina, uvažavajući tradicionalni uzgoj posvećen autohtonim pasminama kao i zdravstvenoj zašiti. Osim panel diskusija sa aktivnim sudionicima uzgajivača i struke, održat će se i niz stručnih predavanja kroz aktualnosti iz različitih područja svinjogojske proizvodnje.

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Sanjin Strukić/Pixsell

Po prvi put u Zagrebu parkiranje se može platiti i karticama

U tijeku je postavljanje novih aparata za naplatu parkinga u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Novitet …

mateo

Mateo čeka na operaciju u rujnu, obitelj traži pomoć i prevoditelja

Mateo Galjer iz Prugovca, mladić koji boluje od teškog oblika idiopatske skolioze, čiji slučaj u …