kulturni centar12

Počeli radovi na milijunskom projektu – Kulturnom centru u Svetom Petru Orehovcu

Počeli su radovi na staroj zgradi škole, budućem Kulturnom centru u Svetom Petru Orehovcu. Razgovarali smo s općinskim načelnikom Franjom Poljakom, koji nam je približio o kakvom projektu je riječ.

-Stara zgrada škole u Svetom Petru Orehovcu povijesna je zgrada i prva je zgrada škole. Ona je ruševnom stanju i u komunikaciji s vijećnicima i mještanima odlučili smo zgradu rekonstruirati i dati joj drugu namjenu. Isprojektirali smo i prenamijenit ćemo prostor u Kulturni centar u Svetom Petru Orehovcu.

kulturni centar2

Vrijednost investicije je oko 4,5 milijuna kuna i uz sredstva Ministartva regionalnog razvoja uspjeli smo provesti natječaj za I. fazu i radovi su krenuli. Prva faza uređenja iznosi 600 tisuća kuna, a raspisan je natječaj u Ministatvu kulture i na njega smo aplicirali za II. fazu.

kulturni centar6

U I. fazi je predviđena stabilizacija objekta s jednim prstenom oko temelja i da se betonom zgrada ustabili. Zatim slijedi kompletna promjena krovišta s rušenjem tavanskih zidova, betonsko pojačanje i kompletno će biti nova građa i novi crijep. U II. fazi slijedi unutarnje uređenje, a čekat ćemo i nove natječaje za dovršenje objekta i cjelokupnog okoliša- istaknuo je Poljak.

kulturni centar3

-U planu je nadstrešnica za vanjska događanja, a sa zapadne strane objekta predviđen je amfiteatarski prostor za ljetna događanja izvan same zgrade.

kulturni centar1

Kulturni centar će koristiti Likovna udruga, KUD, Povijesno društvo i sve sadašnje udruge koje imaju kulturne sadržaje. One će naći ovdje svoje mjesto. Prostor će biti i izložbenog karaktera, etnografska zbirka, a moći će se raditi simpoziji i okrugli stolovi u jednoj manjoj dvorani. Radove izvodi Građevinarstvo Stipić iz Svetog Ivana Zeline – zaključio je Poljak.

kulturni centar7kulturni centarkulturni centar5kulturni centar4kulturni centar6

prigorski.hr

Provjerite i ovo

PIXSELL

[VIDEO] U Zagrebu održana povorka podrške profesoru iz Čakovca

Danas je u Zagrebu održana povorka podrške profesoru iz Čakovca, Franji Dragičeviću koji je posljednjih …

vocin14

Hodočašće hrvatskih branitelja u Voćin povodom 27. godišnjice voćinskih stradanja

Povodom 27. obljetnice razaranja Gospinog svetišta u Voćinu i ubojstva četrdeset sedmero njegovih stanovnika, 13. …