Izjava dana
Goran Stanzl/Pixsell
Goran Stanzl/Pixsell

Počela jesenjska kampanja “40 dana za život”

U Hrvatskoj će se od 26. rujna do 4. studenoga održati deseta kampanja pro-life inicijative “40 dana za život”. Obilježje jesenske kampanje “40 dana za život” ove godine je i promocija filma “40 dana…”.

Premijera filma “40 dana za život” bit će 20. listopada istodobno u 29 gradova u kojima se održava molitveno bdjenje. Zagrebačka premijera najavljena je toga dana u Cineplexx-u na Slavonskoji aveniji u 20 sati.

Inicijativa „40 dana za život“ oblikovana je prema Svetom pismu i okuplja kršćane svih denominacija na zajednički angažman za zaštitu života nerođene djece, za iscjeljenje žena koje su pobacile, za obraćenje medicinskog osoblja koje vrši abortuse te političara i aktivista koji ga zagovaraju i promiču. Djeluju i kroz duhovnu, moralnu i materijalnu pomoć svakoj majci i ocu koji razmišljaju ili su donijeli odluku da abortiraju svoje dijete.

Inicijativa je razvila program “Oprostom oslobođene” kroz koji radi sa ženama koje su pobacile, te u sebi nose rane te traume. U pripremi je takav program i za muškarce. Upravo je liječenje rana nakon pobačaja obuhvaćeno ovogodišnjim geslom “Njegove nas rane iscijeliše”.

Inicijativa je u Hrvatskoj pokrenuta 2014. godine. Za ovu jesen predviđena je molitva u 29 hrvatskih gradova na 31 lokaciji.

prigorski.hr/ika.hr

Provjerite i ovo

vrijeme4

Umjereno do pretežno oblačno

Umjereno do pretežno oblačno. Mjestimice u gorju i Slavoniji vrlo slab snijeg, dok će u …

Borna Filic/PIXSELL

Bandić i njegovi zahtjevi: ‘Ovim projektima ne ucjenjujem Vladu, ali..

Hoće li partnerstvo HDZ-a i Bandića ipak pomaknuti zastale, a važne projekte s mrtve točke? …