lackovic hrg

PIŠKORNICA STIGLA DO SABORA Hrg prozvao Lackovića, a onda dobio neočekivani “udarac”

Saborski zasupnik Branko Hrg (HDS) odlučio se javiti za riječ u Hrvatskom saboru na temu Piškornice. Podsjetimo, na sjednici Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije nezavisni saborski zastupnik Željko Lacković zatražio je pokretanje referenduma o Piškornici kako bi građani odlučili žele li Piškornicu i brzu cestu do Koprivnice ili Piškornicu ne žele.

Pokretanje referenduma i povezivanje Piškornice i brze ceste do Koprivnice nije se svidjelo Branku Hrgu.

“Održana je tematska sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije po pitanju Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica. Znamo da se radi o Centru koji bi trebao raditi p pitanju zbrinjavanja otpada iz 4 županije, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke.

Nakon Skupštine jedna politička opcija iznijela je pod navodnicima vrlo zanimljivu ideju da će pokrenuti referendum treba li Regionalni centar biti u Koprivničkom Ivancu. Očito je vrijeme referenduma “in” u Hrvatskoj pa se to radi za razne stvari.

Nisam protiv referenduma, ali u ovom slučaju se radi o neozbiljnom potezu, jer je zahtjev posložen na način da ukoliko će se početi graditi brza cesta od Križevaca do Koprivnice i mađarske granice, u tom slučaju bi Piškornica kao Regionalni centar mogla ići dalje. Ne smije se dozvoliti da se Piškornica povezuje s izgradnjom brze ceste”, rekao je Hrg i dodao kako je Regionalni centar stvar Koprivničkog Ivanca, Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije i ostale tri županije.

-To je potpuno odvojena priča. Izgradnja brze ceste ne smije imati alternativu i ne smije imati dodatan uvjet. Ona se mora početi graditi i pozivam kolege koje se bave politikom na području Koprivničko-križevačke županije da ne daju ovako sulude zahtjeve, jer dovode u pitanje izgradnju Regionalnog centra i izgradnju brze ceste- rekao je Hrg u Saboru.

Nije se dugo čekao odgovor saborskog zastupnika Željka Lackovića. Naime, Lacković je poručio Hrgu neka mu odgovori na sljedeća pitanja: “Zašto mislite da je Piškornica bolja lokacija nego Gunjak? Zašto mislite da se izgradnja brze ceste ne bi mogla uvjetovati?

Razumijem da gospodin Hrg ne može ništa uvjetovati, jer je u Sabor ušao na listi HDZ-a, ali ja mogu postavljati pitanja bez ičijeg odobrenja za koja smatram da su ispravna – rekao je Lacković i dodao kako bi se Regionalni centar za gospodarenje otpadom mogao zvati Varaždinske ili Stubičke Toplice ili Sveti Martin na Muri.

“Svjestan sam da se Regionalni centar treba izgraditi, ali ne treba se zvati Piškornica. Naime, sva tri spomenuta mjesta poznata su po geotermalnim izvorima i kvalitetnom vodom, isto kao i Piškornica”, poručio je Lacković.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

mirko zidaric

[VIDEO] MOTOCIKLIZAM Križevčanin Mirko Zidarić prvak Hrvatske u klasi 125 SP

Mirkov prvijenac 2016. drugi, 2017. treći, 2018. prvi. Prvak Hrvatske kod brzinaca u klasi 125 …

Foto: G. Obran

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA KC-KŽ ŽUPANIJE // Željko Lacković oštro po Darku Korenu: Župane, očito ćemo u duele jer ste odabrali taj put

Minipaljba Željka Lackovića, člana Županijske skupštine u smjeru župana Darka Korena obilježila je sam početak …