Damir Spehar/PIXSELL
Damir Spehar/PIXSELL

U petak okrugli stol eurozastupnika Joze Radoša “Energetska učunkovitost – EU, Hrvatska i Križevci”

GLAS poziva na okrugli stol pod nazivom “Energetska učunkovitost – EU, Hrvatska i Križevci” koji se održava o organizaciji Joze Radoša zastupnika u Europskom parlamentu (ALDE/GLAS), a na kojem će svojim izlaganjem sudjelovati i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn.

Okrugli stol će se održati u petak, 7. prosinca u prostorijama Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci, Franje Tuđmana 20, s početkom u 10 sati

Ulazak je slobodan.

Nakon što sam tijekom ove godine organizirao ciklus okruglih stolova pod nazivom „Biogoriva u Hrvatskoj – zaboravljena budućnost“ u idućih nekoliko mjeseci planiram organizirati novi ciklus okruglih stolova o energetskoj učinkovitosti, koja ima prioritet u novoj energetskoj politici EU u razdoblju 2020. – 2030. godine pod nazivom “Energetska učinkovitost: EU i Hrvatska”.

Spomenuti ciklus planirao sam organizirati u tri dijela.  U prvom dijelu ću predstaviti aktualne politike energetske učinkovitosti u EU, nedavno prihvaćene europske zakone te postojeću politiku energetske učinkovitosti Republike Hrvatske.

U drugom dijelu detaljnije ću predstaviti EU politike energetske obnove zgrada, kao i odgovarajuću politiku Republike Hrvatske, a u trećem dijelu detaljno ću analizirati europske fondove za povećanje energetske učinkovitosti, fondove i programe Republike Hrvatske za energetsku učinkovitost, kao i korištenje europskih fondova za energetsku učinkovitost u Republici Hrvatskoj.

Na kraju ciklusa planiram predstaviti priručnik za korištenje europskih fondova za energetsku obnovu zgrada u Republici Hrvatskoj. Priručnik će biti namijenjen jedinicama lokalne i regionalne samouprave, ali jednim dijelom i vlasnicima stanova i privatnih kuća.

Grad Križevce sam odabrao kao primjer dobre prakse i lokalne inicijative na području energetske učinkovitosti zgrada i korištenju obnovljivih izvora energije i sa zadovoljstvom najavljujem izlaganje gradonačelnika Maria Rajna. – poručio je u svojem pozivu europarlamentarac Jozo Radoš.

PROGRAM_Krizevci

prigorski.hr

Provjerite i ovo

stand up14

PUCALI OD SMIJEHA Goran Vugrinec nasmijavao križevačku publiku

U križevačkom Klubu kulture nastavljene su večeri smijeha, koje ugošćuju najuspješnije stand-up komičare u regiji. …

NK Radnik Križevci '04

KRIŽEVCI 2018 CEDEVITA SPORT U-14: Odigrana skupina A // U nastavak natjecanja plasirali se NK Radnik Križevci i NK Mladost (Ž)

U sklopu 20. Turnira u malom nogometu Križevci 2018 “Ožujsko-KTC” tradicionalno se održava i turnir …