Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell

Osijek: Održan “Doručak s hrvatskih farmi” // Počelo XIII. savjetovanje uzgajivača goveda

Hrvatska poljoprivredna agencija i središnji uzgajivački savezi (Savez udruga hrvatskih uzgajivača Holstein goveda – SUHUH i Središnji savez hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda – HUSIM) danas i u četvrtak u Osijeku (hotel Osijek) organiziraju XIII. savjetovanje uzgajivača goveda. Pokrovitelj savjetovanja je Ministarstvo poljoprivrede, a generalni sponzor Osječko-baranjska županija.

Cilj savjetovanja je informiranje i edukacija kako uzgajivača goveda tako i stručnjaka.

Ovogodišnje savjetovanje će sadržavati nekoliko novosti: prvo natjecanje u kvaliteti kukuruzne silaže u Republici Hrvatskoj, zatim panel raspravu o stanju u mliječnom govedarstvu, te panel raspravu o stanju u mesnom govedarstvu.

savjetovanje

Sudionici panel rasprava su predstavnici: ministarstva poljoprivrede, fakulteta, uzgojnih organizacija, te mljekarske i klaoničke industrije. Pored navedenih cjelina bit će izloženo 14 stručnih predavanja, koja će, nadamo se, potaknuti živu i konstruktivnu raspravu. Važno mjesto zauzima promocija lokalnih kravljih sireva, koja je na programu drugog dana savjetovanja.

Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell

U sklopu 13. Savjetovanja uzgajivača goveda Republike Hrvatske, jutros je održan i “Doručak s hrvatskih farmi”, koji ima za cilj promovirati domaće proizvode i ukazati na kvalitetu proizvoda hrvatskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Događaj su zajedno organizirali Hrvatska poljoprivredna agencija i Ministarstvo poljoprivrede.

dorucak1

-Cilj je neprestano informirati potrošače i javnost što znači oznaka i što sve iza nje stoji. Ona prije svega ukazuje na podrijetlo proizvoda, da se radi o hrvatskom proizvodu, da smo u međuvremenu ugradili niz parametara koji ukazuju na kvalitetu proizvoda i da ta oznaka postaje sve više i oznaka sljedivosti i oznaka kvalitete. Cilj je i utjecati na svijest potrošača o važnosti samodostatnosti poljoprivredne proizvodnje i koliko je važno za jednu državu biti samodostatan u proizvodnji hrane”, rekao je danas u Osijeku ravnatelj HPA Zdravko Barać. Pozdravnim riječima još su se obratili zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Željko Kraljičak.

Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell

Spomenimo da na savjetovanju uzgajivača goveda sudjeluje preko 200 poljoprivrednika i traži se mjesto više.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

vatrogasci

Podravsko-prigorski vatrogasci upućeni na 5. smjenu redovnih dislokacija

Temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku …

Marko Prpić/Pixsell

VIDEO Prosvjed građana ispred Ministarstva zdravstva, traže smjenu ministra Kujundžića

Grupa građana s područja Grada Zagreba okupila se ispred Ministarstva zdravstva. Zahtijevaju smjenu resornog ministra …