vukobratovic

OPG MARIJA VUKOBRATOVIĆ Bivša saborska zastupnica postaje poznata proizvođačica eko bučinog ulja i graha

Proteklog vikenda u Koprivnici je održan 14. Dan povrća Koprivničko-križevačke županije. Razgovarali smo s bivšom saborskom zastupnicom i vijećnicom u Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije Marijom Vukobratović kod njenog izlagačkog prostora.

-Prvi puta sam na Danu povrća Koprivničko-križevačke županije kao izlagač, iako sam dolazila prije u nekim drugim ulogama. Kad sam naslijedila OPG prije nešto više od godinu dana počela sam se ozbiljnije baviti poizvodnjom i danas mi je glavna proizvodnja buča za bučino ulje, a imam i proizvodnju graha. Na četvrtini hektara imamo i ostalo povrće za osobnu potrošnju- kazala je Marija Vukobratović.

vukobratovic2

-Proizvodi su iz Carevdara i po principima su ekološke poljoprivrede. Ne prskamo, ne gnojimo mineralnim gnojem i radimo ručnu zaštitu – okopavamo. Što se tiče ulja i graha, radimo ručno čišćenje i prebiranje i sušenje na zraku. Na taj način se može postići kvaliteta.

Preporuka svim malim proizvođačima je ta da oni koji ne mogu biti konkurentni količinom, mogu biti konkurentni kvalitetom. Oko radova mi pomaže suprug, a dođu i djeca kad je veći posao u pitanju oko čiščenja graha, a to nam je i prilika za zajedničko druženje, imamo zajednički ručak, a usput i nešto napravimo.

povrce38

Sjedište OPG-a je u Frankopanskoj ulici 35 u Križevcima, a u Carevdaru 81 smo većinom preko tjedna. Kontakt broj je 098/935-0148. Bučino ulje više nemam, a grah imam otkupljen unaprijed- zaključila je na kraju razgovora vrijedna poljoprivrednica Marija Vukobratović.

vukobratovic1

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

policija

U prometnoj nesreći kod Vrbovca teško ozlijeđen mladi vozač

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je kako je u nedjelju oko 8.35 sati 22-godišnjak upravljao osobnim …

brza cesta krizevci

BRZA CESTA KRIŽEVCI-KOPRIVNICA-GOLA Željko Lacković: Cestovna stranputica politike podvijanja repa

S ciljem upoznavanja medija i javnosti sa stvarnim stanjem projekta Brze ceste do Koprivnice sazvao …