vlada

Odluke sa zatvorenog dijela sjednice Vlade

Na zatvorenome dijelu 60. sjednice, održane 12. listopada 2017. godine, Vlada je utvrdila  stajališta za sastanke Vijeća ministara i to: Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove (JHA) koje će se održati 12. i 13. listopada 2017. godine; Vijeća za okoliš (ENVI) koje će se održati 13. listopada 2017. godine; Vijeća za vanjske poslove (FAC), 16. listopada 2017. godine, Vijeća za opće poslove (GAC), 17. listopada 2017. godine i Vijeća za opće poslove čl. 50. (GAC Art. 50) koje se sastaje 17. listopada 2017. godine.

S obzirom da se radi o pregovaračkim pozicijama koje će Republika Hrvatska tek zastupati, kao i u drugim slučajevima kad je riječ o pregovaračkim pozicijama, ista se prethodno ne objavljuju. Dodatno, dinamika rada i priprema sastanaka je takva da se dnevni redovi, raspravne točke, zaključci i drugi dokumenti potrebni za sastanke tek usuglašavaju u odgovarajućim procedurama.

Slijedom toga, moguća je i očekivana izmjena i dopuna stajališta država članica. Vlada Republike Hrvatske će, sukladno Zakonu o suradnji Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske u europskim poslovima, na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Republike Hrvatske u europskim poslovima, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor.

Vlada se očitovala Ustavnom sudu Republike Hrvatske o prijedlogu za provođenje nadzora zbog nedonošenja provedbenih propisa. Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni prijedlog. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda.

Također, Vlada je donijela prijedlog odluke o osnivanju Konzulata. Ova je točka označena stupnjem tajnosti „tajno“ te je nismo u mogućnosti objaviti u cijelosti.

Donesena je  Odluka o provođenju mjera osiguranja i zaštite (povjerljivo). Točka je označena stupnjem tajnosti „povjerljivo“ te je nismo u mogućnosti objaviti u cijelosti.

Usvojen je pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2017. godinu.

prigorski.hr

fah

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

kosarkaska lopta

Orehovčani županijski prvaci u košarci // Djevojčice treće

Ovoga su tjedna održana županijska natjecanja iz košarke za osnovne škole u Đurđevcu. Osnovna škola …

Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica propada unatoč velikom potencijalu

Nekadašnji Olimpijski centar Bjelolasica imao je šest kilometara skijaških staza, a noćenja su se brojila …