Izjava dana
zrk radnik4

Odličan nastup malih rukometašica Radnika na međunarodnom turniru u Karlovcu

Protekli je vikend Karlovac bio domaćin 18. Međunarodnog otvorenog prvenstva u super mini rukometu na kojem su nastupile i najmlađe Radnikovke. Riječ je o igračicama 2008. i mlađih godišta koje polako uče rukometna pravila te se privikavaju na sportske obaveze. O potencijalu ovih vrlo mladih igračica najbolje govore njihovi nastupi u grupnoj fazi natjecanja.

zrk radnik1

Naime, mlade su Križevčanke suvereno promarširale svojom skupinom u kojoj su upisale pobjede u svim odigranim susretima. Pred njima su redom padale ekipe Orkan 1 protiv koje je Radnik odnio pobjedu 10:5, pa je još više „stradala“ ekipa Ivanć 1 koju je Radnik pregazio 10:3 te ekipa Zagorica koja Križevčankama nije uspjela niti postići pogodak tako da je Radnik upisao čistu 5:0 pobjedu. Ukupni rezime nastupa u skupini su tri pobjede uz gol – razliku 25:8. Odlična statistika za najmlađe rukometašice koje se ne bi posramile niti njihove starije kolegice. U osmini finala Radnik je išao na megdan ekipi Lokomotive u kojoj su pretrpjele jedini poraz od 6:9.

zrk radnik5

Borile su se djevojčice do zadnjih atoma snaga, ali protiv zagrebačke postave jednostavno nisu mogle. Na kraju krajeva ovo je bio jedan odličan turnir na kojem su djevojčice još jednom pokazale svoju snagu, ali i dobar rad i program njihovih trenerica Kristine Renjak i Barbabe Ehrenberger. Ove su djevojčice velik zalog za budućnost rukometa u gradu podno Kalnika.

zrk radnik3

Za Radnik su nastupile i pogotke postigle Mia Šatvar, Ana Maksić, Hana Fržović, Ema Horvat, Eva Bojko, Tea Pičak, Marija Tukša, Lana Lugomer, Veronika Pažin i Lorena Đurđić.

zrk radnik2

REZULTATI:

Orkan 1 – Radnik  5:10

Ivanić 1       Radnik         3:10

Zagorica – Radnik 0:5

OSMINA FINALA:

Lokomotiva – Radnik     9:6

Ivan Ledinski/prigorski.hr

Provjerite i ovo

strel

STRELJAŠTVO – Križevčani četvrti u četvrtom kolu

Križevački strijelci iz SK Križevci 1252 nastupili su u nedjelju u Čakovcu u 4. kolu …

received_536035380213868

IN MEMORIAM Vladimir Žužić – Žuža

U jeku svjetskog rukometnog prvenstva, otišao je u nebesko prostranstvo poznati križevački rukometaš Vladimir Žužić …