Izjava dana
chiaro bimbo

Obilježeno 20 godina suradnje s Udrugom Bimbo Chiama Bimbo i 15 godina prijateljstva s Reanom del Rojale

Povodom obilježavanja 20. godišnjice suradnje Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci s Udrugom Bimbo Chiama Bimbo iz Brescie te 15. godišnjice od kako su Grad Križevci i Reana del Rojale potpisali Povelju o bratimljenju, križevački gradonačelnik Mario Rajn posjetio je spomenutu udrugu i Reanu.

Udruga Bimbo Chiama Bimbo (Dijete zove dijete) je udruga koja organizira boravak za djecu slabijeg imovinskog stanja u Bresci. Tijekom dvotjednog boravka djeca imaju rekreativni program i kulturne aktivnosti, a smještena su kod talijanskih obitelji.

Cilj ovog boravka je izgradnja kulture mira, prijateljstva i ljubavi te motiviranje učenika na postizanje boljeg uspjeha u školi i nastavak školovanja. Trenutno je u Bresci 23-oje učenika iz Osnovne škole Ljudevita Modeca i područnih škola koja su gradonačelniku predstavili kako izgleda njihov dan i koliko su zadovoljni. Gradonačelnik je ujedno imao priliku družiti se s obiteljima kod kojih su djeca smještena kao i s predsjednikom ove Udruge.

Posjet Bresci, Rajn je iskoristio i za susret s gradonačelnikom Brescie Emiliom Del Bonom.
U Reani del Rojale Rajna je dočekao gradonačelnik Reane Emiliano Canciani sa suradnicima, te počasni građanin Grada Križevaca Diego Mansutti i vlasnik MEP-a u Križevcima Roberto Mansutti.

Rajn se upoznao s područjem Reane, primjerima dobre prakse, a razgovaralo se i o mogućnostima suradnje na kulturnom i obrazovnom planu.

Nakon posjeta Reani, čelni čovjek Križevaca je posjetio i Međunarodni skulptorski simpozij koji je organiziralo Kulturno društvo „Il Faro“, a koje se održava pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Republike Hrvatske Trst.

Upravo je Društvo „Il Faro“ darovalo Križevcima spomenik „Majka poginulog junaka“ koji se nalazi u parku pokraj Doma zdravlja.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

stadion9

NK RADNIK KRIŽEVCI-HNK RIJEKA Sve je spremno za križevački nogometni blagdan!

Posljednje pripreme završene su na križevačkom Gradskom stadionu uoči utakmice 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa …

clubture

Savez udruga Klubtura i Udruga K.V.A.R.K. od 27. do 29. rujna u Križevcima organiziraju 11. Clubture Forum

Clubture Forum dugogodišnji je program Saveza udruga Klubtura / mreže Clubture pokrenut 2008. godine i …