Izjava dana
bijeli stap

Obilježen Međunarodni dan bijelog štapa

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u ponedjeljak je u Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici obilježila Međunarodni dan bijelog štapa, s ciljem predstavljanja raznovrsnih mogućnosti slijepih osoba.

Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa podržali su i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, kao i ravnateljica Doma Vesna Križan sa suradnicima.

Županija kroz projekte i programe koje financira i provodi brine o ranjivim društvenim skupinama, što će činiti i nadalje, a pritom je potrebno istaknuti projekt POZDRAV- Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u sklopu kojeg su u centralnoj zgradi županijskog Doma zdravlja ugrađene taktilne trake i orijentacijski plan na Braillovu pismu, što doprinosi boljem snalaženju slijepih i slabovidnih osoba.

Iako se slijepe osobe suočavaju s nizom izazova u svakodnevnom životu, primjerice pronalaskom zapošljavanja, u Udruzi su odlučili kako će ovaj dan posvetiti laganijim temama te se svi zajedno zabaviti igrajući društvene igre s članovima drugih udruga koji su se pridružili obilježavanju.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

vrijeme4

Umjereno do pretežno oblačno

Umjereno do pretežno oblačno. Mjestimice u gorju i Slavoniji vrlo slab snijeg, dok će u …

Borna Filic/PIXSELL

Bandić i njegovi zahtjevi: ‘Ovim projektima ne ucjenjujem Vladu, ali..

Hoće li partnerstvo HDZ-a i Bandića ipak pomaknuti zastale, a važne projekte s mrtve točke? …