stafeta casna

NOVA VJEROUČITELJICA U OŠ LJUDEVITA MODECA: Igra nogomet, ima smeđi kung fu pojas, vodi zbor!

KRIŽEVCI – Početkom školske godine u križevačku Osnovnu školu Ljudevita Modeca stigla je časna sestra Darija Pia Herman, nova vjeroučiteljica koja brine za duhovni rast učenika. No, sestra Pia nije tek „obična“ časna sestra, ona je prava ljubiteljica sporta te svestrana evangelizatorica koja svojim brojnim hobijima jednostavno oduševljava i mlade i stare. Od djetinjstva se bavi raznim sportovima, a nedavno je sudjelovala i na Gradskim sportskim igrama osnovnih škola gdje je trčala štafetu.

stafeta casna1

– Mnogi su se iznenadili kad su vidjeli časnu u plavoj halji, iako sam u školi najavila da ću trčati u štafeti. Bilo je tu smijeha i bodrenja, no moram priznati kako nije lako trčati u redovničkoj haljini – uz smijeh nam je ispričala sestra Pia. Uz atletiku voli zaigrati i nogomet, što je često prakticirala za vrijeme rada u tuzlanskom Katoličkom školskom centru, no malo ljudi zna da je sestra Pia jako dobra i u borlilačkim sportovima.

casna sestra
– U osnovnoj školi u Glini trenirala sam kung fu i došla do smeđeg pojasa, no zbog rata i preseljenjem u Zagreb prestala sam trenirati i ostala na korak do crnog pojasa. To je odličan sport, a poznajem još nekoliko kolega koji su izvrsni u borilačkim sportovima i s nama nema šale – našalila se sestra Pia. Uz veliku ljubav prema sportu, najveću gaji prema svom životnom pozivu časne sestre za što se odlučila u srednjoj školi kada je osjetila da treba pristupiti u Red Kćeri Božje ljubavi.

– Obožavam raditi s djecom i mladima, a kroz sport, koji je neizostavan dio naših druženja, mnogo toga se može naučiti. Izgrađuje se karakter i stvara zajedništvo, a kroz sve promišljamo o Kristovom nauku te duhovnim vrijednostima koje su u svakome od nas i koje kroz igru pokušavamo osvijestiti – pojasnila je sestra Pia.

casna sestra1
Uz obveze koje ima u školi i samostanu, prošle je godine u crkvi sv. Ane počela voditi i dječji zbor, te animirati pjevanje na nedjeljnoj dječjoj misi. Nikada nije išla u glazbenu školu, no ima i glazbeni talent pa svira klavir, iako će skromno reći kako su to tek osnovna znanja. Uz sve obveze koje ima privodi kraju i doktorski studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kojem je diplomirala kao najbolji student u klasi te je nagrađena za najbolji diplomski rad.

K. Sigetić/Glas Podravine i Prigorja

 

Provjerite i ovo

Foto: G. Obran

[FOTO] U koprivničkom Kampusu izloženo više od 1100 raznih malih životinja

Udruga uzgajatelja malih životinja Koprivnica ovog je vikenda, od 14. do 16. prosinca organizirala veliku …

Proglašeni najbolji motociklisti u protekloj sezoni 64

[FOTO] Križevci: Proglašeni najbolji motociklisti u protekloj sezoni!

Brojni motociklisti i ljubitelji motociklizma okupili su se danas u hotelu „Kalnik“ na svečanom proglašenju …